Club Brugge op winterstage in het Midden-Oosten

© Belga Image

Omdat Ivan Leko niet zo tevreden was over de werkomstandigheden vorige winter in Spanje, bekijkt Club Brugge dezer dagen opties in Dubai en Doha.

Iets te lang onderweg met de bus van en naar het trainingsveld en geen automatische sproei-installatie op het veld, wat het allemaal wat stroef maakte. Dat waren de opmerkingen van Ivan Leko vorige winter na de oefenstage in het Spaanse Sotogrande. Club nam er akte van en bekeek dit najaar andere opties.

Die bleken er haast niet. In Spanje is het aantal accommodaties beperkt en de vraag groot, heel wat clubs trekken tijdens de maand januari naar het zuiden. Turkije en Portugal kregen in het verleden al veel kritiek, vanwege klimatologische onzekerheden. Wie een beetje pech heeft, moet er trainen onder intense regen. Dus was het verder kijken.

Een delegatie van Club reisde de voorbije weken naar Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en Doha (Qatar) op prospectie. Beide zijn qua klimaat in januari aangename bestemmingen. In Dubai lag een bezocht hotel een paar minuutjes met de bus van het trainingsveld, maar is het probleem de grote bevraging deze winter. Van 5 januari tot 1 februari is er immers de Asian Cup, waar 24 landen aan deelnemen. Die hebben allemaal een hotel én trainingsaccommodatie nodig. Het is er druk, maar er is nog plaats. En er zijn tegenstanders om tegen te oefenen, Celtic onder meer.

Meer plaats is er in Doha, dat zich volop voorbereidt op het WK in 2022 en waar de werkomstandigheden voor clubs top zijn. Ook hier zijn er tegenstanders voor oefenwedstrijden, PSV en Bayern München onder meer. De Duitsers gaan er al sinds 2011 onafgebroken op winterstage en hielden er zelfs een sponsor aan over, in 2016 tekende de lokale luchthaven een sponsordeal van zeven jaar. Club was eerder al met een jeugdelftal op stage in Qatar en treft er een oude bekende: Pieter D’Hooghe, de zoon van oud-voorzitter Michel D’Hooghe, werkt er. Een dezer valt een definitieve beslissing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content