Vanaf komend weekend zit de thuisaanhang in de grootste tribune van het Kehrwegstadion.

Vanaf komend weekend tegen KV Mechelen bevolkt de thuisaanhang van KAS Eupen de grootste tribune achter het doel aan de kant van de Kehrweg, links van de hoofdtribune, aan de hoofdingang van het stadion. De bezoekende aanhang verhuist naar de kleinere tribune waar zich tot nu de thuisaanhang bevond. Toen het stadion bij de allereerste promotie naar eerste klasse werd gebouwd, was dat ook zo voorzien, maar met het oog op de veiligheid werd toen geopteerd om dat om te keren. Het gevolg was dat Eupen het gevoel had dat de bezoekende aanhang door de omvang en de akoestiek van tribune 2 (T2) een thuisgevoel creëert. Dat alle thuisfans door de residentiële wijk Schönefeld trokken, zorgde daar voor overlast, terwijl aan de hoofdingang honderden parkeerplaatsen onbenut bleven omdat daar enkel de bezoekende bussen werden toegelaten. Ook had de thuisaanhang het gevoel dat ze in eigen huis door de achterdeur naar binnen moesten, omdat de voordeur voor de bezoekers was. Aanvankelijk was het al de bedoeling om die wissel vorig jaar door te voeren, maar dat lukte niet.

Daarnaast wil de club ook de administratie die nu nog in de benedenstad huist overhevelen naar een nieuw gebouw rechts van de hoofdtribune, en daar ook extra kleedkamers bouwen die de huidige containers vervangen. KAS Eupen hoopt tegen de zomer van 2018 – de aanbesteding is nog maar pas uitgeschreven – de verbouwingen klaar te hebben.

Geert Foutré

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content