Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Met Pelusa bestaat er een nieuw platform voor voetbalquizzers.

Ken De Koninck (van voetbalquizploeg ‘Mercator’), Bart Van de Geuchte (van ploegen ‘Kwistedadde’ en ‘Als Marie-Claire’) en Joeri Vandevenne (van ploeg ‘Dnipro Dnipropetrovsk’) lanceerden onlangs het onlineplatform Pelusa. Daarmee spelen ze in op de voetbalquizzen die in Vlaanderen de jongste jaren als paddenstoelen uit de grond schoten. ‘Met een kalender op pelusa.be zullen de organisatoren hun quizzen beter op elkaar kunnen afstemmen’, vertelt De Koninck. ‘In het verleden gebeurde het soms dat er twee quizzen op dezelfde dag, in een straal van amper twintig kilometer, plaatsvonden.

‘Daarnaast hebben we ook een nieuw regelmatigheidsklassement in het leven geroepen. Met twintig voetbalquizzen voor de vaste quizploegen, waarbij de tien beste resultaten worden opgeteld. Om dan op het einde van het jaar in een grote finale de beste quizploeg van Vlaanderen te bekronen. We hebben ook een apart klassement uitgewerkt voor de occasionele voetbalquizzers, waarbij de drie beste resultaten op vijf quizzen worden samengeteld.

‘Naast alle informatie op onze Facebookpagina en website zullen we daar ook mensen proberen warm te maken om deel te nemen aan voetbalquizzen. Met een maandelijkse nieuwsbrief, maar ook door vragen uit voorbije quizzen erop te zetten, zodat zij een idee krijgen van de moeilijkheidsgraad.’

JONAS CRETEUR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content