Lokeren zoekt nieuwe dynamiek

© BELGAIMAGE

Sporting Lokeren wacht op een nieuwe spits, een nieuwe voorzitter, nieuwe infrastructuur, betere resultaten en meer supporters.

De eerste vereiste is: zo snel mogelijk behoud in de Jupiler Pro League verzekeren. Alleen dan kan voorzitter Roger Lambrecht (86) de prijs krijgen die hij wil voor zijn club (tien miljoen euro, of twintig miljoen euro inclusief infrastructuur). Dat hij stilaan echt klaar lijkt om de fakkel door te geven, voelen ze op de werkvloer van Daknam. Mogelijk triggert de overname van Anderlecht bij hem iets. Wanneer Roger Van den Stock van het toneel verdwijnt, is hij de laatst overgebleven patriarch.

Zolang de overname niet gebeurt, blijven de Waaslanders in een vacuüm zitten. Dat merken ze aan de teruglopende toeschouwersaantallen: van gemiddeld meer dan 8000 toeschouwers in het seizoen 2015/2016 naar 6000 dit seizoen. ‘Dat hangt in grote mate samen met de sportieve resultaten’, legt Frederic Schroyens uit. De geboren Lokeraar werd in de zomer van 2016 algemeen manager van de club. ‘Dit is onze derde grijze campagne op rij. Koppel dat aan de verouderde tribunes.’

Drie jaar geleden zette Lambrecht nochtans een nieuwe tribune achter een van de doelen. Die heeft wel degelijk meerwaarde, zegt Schroyens, ‘Je merkt dat steeds meer mensen naar die comfortabelere tribune verhuizen. We hebben er ook twee skyboxen bij en onze zeven feestzalen in de hoofdtribune werden opgelapt. Die kunnen we nu exploiteren voor allerlei evenementen, maar dan buiten de wedstrijden om.’

Toch blijft het behelpen tot de beurs echt wordt opengetrokken voor een nieuw stadion. En daarvoor moet er dus eerst een nieuwe voorzitter komen, beseft de algemeen manager. ‘Onze voorzitter investeert niet meer in infrastructuur want dat haal je er bij een doorverkoop niet meer uit. Hij past nog wel bij als er tekorten zijn, maar omdat Lokeren de voorbije jaren goede uitgaande transfers deed, zijn we financieel gezond.’ Schroyens blijft overtuigd dat de Wase club leefbaar is op het hoogste niveau. ‘Met een groter hinterland dan bijvoorbeeld Oostende’, zegt de manager die ook veel verwacht van de investeringen die de stad zal doen op de site rond Daknam.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content