Overname Lierse is nakend

© Belga Image

Vrijdag strijdt Lierse met Cercle Brugge om de leidersplaats in de tweede periode van 1B.

Dat Lierse als leider in de tweede periode naar competitieleider Cercle trekt, veranderde niets aan de ambities van geel-zwart. In Lier zijn ze niet vergeten dat ze één week na de trainerswissel na elf speeldagen nog voorlaatste stonden. Een plaats bij de eerste vier, die recht geeft op deelname aan play-off 2, en het vermijden van de play-down-competitie blijft het doel.

Het trainerstrio David Colpaert-Will Still-Nico Van Kerckhoven smeedde van de spelers een hechte groep. Will Still toont zich ondanks zijn jonge leeftijd (25) als iemand die goed weet wat hij wil én een goed contact heeft met de spelers, terwijl Van Kerckhoven, die op de achtergrond blijft, lof krijgt voor zijn inbreng.

Intussen lijkt de overname van de club nakend. Er zijn twee bids binnen van buitenlandse investeringsgroepen. Of er nog een derde – Belgisch – bod komt, is niet zeker. Voorzitter Maged Samy beheert het dossier vanuit Egypte in zijn eentje. In Lier is alleen CEO Jan Van Elst, die de club al een paar jaar runt samen met COO Katrien De Ceulaer, enigszins op de hoogte, maar hij houdt de lippen stevig op elkaar.

Een van de twee buitenlandse kandidaat-kopers is David Nakhid (52), van 1990 tot 1992 prof bij Waregem. Nakhid, als speler 35 keer international voor Trinidad en Tobago, runt een voetbalacademie in de Libanese hoofdstad Beiroet, en tast al een tijdje de Belgische voetbalmarkt af namens een groep kapitaalkrachtige investeerders. Wat hem betreft, mag alles snel gebeuren, zegt hij vanuit Beiroet. Het sportieve eindresultaat van de competitie in 1B heeft op zijn beslissing geen enkele invloed.

Op de vraag of hij denkt aan een overname of een partnership met Wadi Degla is hij duidelijk: ‘Een overname.’ De bal ligt in het kamp van Maged Samy. Die wil dat hoofdaandeelhouder Wadi Degla een deel recupereert van de (minstens) 48 miljoen euro die het de afgelopen tien jaar in Lierse investeerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content