Thibaud Verlinden naar Sankt Pauli

© REUTERS

De zoon van Dany Verlinden wil zijn carrière nieuw leven inblazen in de 2. Bundesliga.

Thibaud Verlinden, nog altijd maar 18 jaar, sloot zich aan bij FC St. Pauli toen de ploeg op stage was in Málaga. De jonge winger bereidde er samen met zijn nieuwe ploegmaats de tweede helft van het seizoen voor. Dat kan nog positief of negatief uitdraaien voor de club uit Hamburg. Ze staat momenteel op een tiende plaats, op negen punten van de promotie en op zes punten van de degradatie.

St. Pauli heeft de Belgische U19-speler gehuurd van Stoke City, waar hij amper aan spelen toekwam. De zoon van Dany Verlinden, ex-keeper van Club Brugge, kreeg dit seizoen maar één kans in de A-kern, voor een match in de EFL Cup. Dat is veel te weinig voor een jongen met zijn kwaliteiten.

Thibaud ontvluchtte de beloften van Standard in 2015, samen met Zinho Vanheusden (nu bij Inter) en Adrien Bongiovanni (nu bij Monaco). Bij Stoke City heeft hij zware concurrentie: Xherdan Shaqiri, Jesé en de jonge Egyptenaar Ramadan Sobhi. In de Duitse havenstad zal hij zich moeten plooien naar de wensen van trainer Markus Kauczinski, die de zware taak heeft om St. Pauli terug naar de top te loodsen, te beginnen met een uitwedstrijd bij Dynamo Dresden op 25 januari.

Ook voor Verlinden wordt de uitdaging groot, want bij de Vrijbuiters is het niet de gewoonte om kleine spelertjes de wei in te sturen – Thibaud is 1,73 meter. In de Tweede Bundesliga moet je vooral fysiek je mannetje kunnen staan, het is een competitie voor mannen met baarden.

Nochtans liet hij in de eerste oefenwedstrijd tegen Wolfsburg mooie dingen zien. Hij nam heel wat initiatief op de flank en er wordt ook van hem verwacht dat hij offensief zijn steentje bijdraagt. Want FC St. Pauli scoorde tot nu toe maar 18 keer in evenveel matchen. In de eerste thuismatch van de terugronde, op 28 januari tegen Darmstadt, kan de jonge Belg hopelijk de tribunes van het Millerntorstadion in vuur en vlam zetten.

Sebastien Ferrante

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content