Een keepersprobleem bij Club?

© BELGAIMAGE

Marc Degryse zei op Telenet in zijn analyse na de wedstrijd Club Brugge-Charleroi dat hij ‘geen goed gevoel’ had bij Vladimir Gaboelov, de nieuwe Russische keeper van Club Brugge. Degryse, altijd een meerwaarde in dat soort programma’s, vond dat Gaboelov niet vrijuit ging bij de 3-3 van Kaveh Rezaei. Daar kan je inderdaad over discussiëren, maar de Iraniër schoot de bal wel staalhard binnen. Het leek me moeilijk om daar als doelman zelfs nog maar met je vingertoppen aan te komen.

Wat mij verontrust, is dat er nu alweer getwijfeld wordt over een keeper die er nog maar één maand is en die voorlopig nog niet geblunderd heeft. Degryse argumenteerde verder dat hij Gaboelov nog geen wereldsaves had zien doen. Dat klopt, maar aan alle doelpunten die hij tegen kreeg – en dat zijn er al heel wat – kon hij niets doen. Het lijkt mij helemaal niet verstandig om alweer van keeper te wisselen, hoe goed Kenneth Vermeer ook mag zijn. Als Leko Vermeer binnenkort in doel zet, dan is dat een serieuze mentale tik voor Gaboelov. Dan toon je als coach ook dat je twijfelt aan je keeper, wat dan misschien ook weer afstraalt op de verdediging. En je mag er zeker van zijn dat Vermeer dan onder het vergrootglas wordt gelegd en bij het eerste kleine foutje neergesabeld wordt. Als dat gebeurt, zit Leko met een huizenhoog probleem. Nee, dan lijkt het me beter om Gaboelov voorlopig het voordeel van de twijfel te gunnen.

Het toont in ieder geval nog maar eens aan dat je als trainer tegenwoordig een goeie people manager moet zijn, zoals Glen De Boeck onlangs nog zei in jullie blad. Iedereen tevreden houden is een kunst die slechts weinigen gegeven is. Ook in het bedrijfsleven is dat zo.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content