Damien Marcq, geveld door klierkoorts, komt dit seizoen allicht niet meer in actie voor Zulte Waregem.

Al op 2 januari maakte Essevee bekend dat het de Fransman had overgenomen van AA Gent, voor een recordbedrag van één miljoen euro. Dat bedrag, waarvoor hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert een inspanning deed, was allicht gezakt als Zulte Waregem wat langer had gewacht, maar Francky Dury wilde Marcq, net als de van Anderlecht gekochte Hamdi Harbaoui, absoluut meenemen op stage. Om zo goed voorbereid de match op KV Mechelen (20 januari) te kunnen aanvatten. Na de 4 op 39 voor de winterstop was de situatie immers precair.

Marcq (29) moest de ervaren aanjager op het middenveld worden die Dury voor Nieuwjaar miste. Maar hij moest wel nog ‘opgetraind’ worden, nadat hij bij AA Gent amper gespeeld had. Dat bleek ook al in de eerste helft op Mechelen, waar Marcq telkens een stap te laat kwam, en bij de rust vervangen werd na een trap op de enkel. Thuis tegen Standard bleef de middenvelder langs de kant, waarna hij tegen Waasland-Beveren en Oostende 86 en 89 minuten speelde en Dury hem tegen KRC Genk na 66 minuten naar de kant haalde. Testen wezen daarna uit dat Marcq klierkoorts heeft en telkens veel te vlug in verzuring ging. Enkele weken later zijn zijn bloedtests slechts licht verbeterd, en moet hij zich beperken tot rustige looptrainingen – intensiteit is uit den boze. Eer die bloedwaarden weer in orde raken en Marcq weer fysiek fit is, zal play-off 2 allicht afgelopen zijn. En wordt het focussen op de start van volgend seizoen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content