AA Gent alleen tweede na mager gelijkspel tegen KV Oostende

AA Gent en KV Oostende hebben vrijdagavond in de openingswedstrijd van de vierde speeldag in Play-off I 1-1 gelijkgespeeld. Franck Berrier opende na de rust (66.) de score voor de bezoekers, zes minuten later volgde de gelijkmaker van Yuya Kubo (72.).

In de stand is Gent alleen tweede met met 33 punten, eentje meer dan Club Brugge en vijf minder dan leider Anderlecht. KV Oostende blijft vijfde met 28 punten, de Oostendenaars konden in deze play-offs nog geen enkele keer winnen.

Na een gelijkopgaande eerste helft met kansen aan beide kanten stond er nog 0-0 op het scorebord in de Ghelamco Arena, na de pauze brak de wedstrijd echter helemaal open. De Gentenaars claimden al snel een strafschop na een dubieuze fase tussen Brecht Dejaegere en Franck Berrier, scheidsrechter Jonathan Lardot weigerde het leer op de stip te leggen. De thuisploeg duwde door en de openingstreffer leek in de Gentse lucht te hangen, maar de treffer viel aan de overkant na een loepzuivere tegenaanval via Fernando Canesin, die Berrier bediende: 0-1 na 66 minuten en tot overmaat van ramp zag Gent enkele minuten later ook nog Brecht Dejaegere geblesseerd uitvallen. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong, na 72 minuten stonden de bordjes weer in evenwicht dankzij een doelpunt van de stilaan onvermijdelijke Japanner Yuya Kubo (1-1). Het slotakkoord was nog voor Danijel Milicevic, zijn schot ging nipt over.

In Play-off I staat dit weekend alles in het teken van de topper van zondagavond (18 uur) tussen Anderlecht en Club Brugge, respectievelijk de huidige leider en regerende landskampioen. Club was vorig weekend met het 2-2 gelijkspel op Zulte Waregem opnieuw de verliezer van de speeldag, aangezien Anderlecht (0-1 in Oostende) en AA Gent (0-1 in Charleroi) hun wedstrijd wel wisten te winnen. Blauw-zwart kon nog niet winnen in deze play-offs en zag met een twee op negen Anderlecht uitlopen tot zes punten. Bij winst van de thuisploeg loopt Anderlecht negen punten uit en mogen de West-Vlamingen een kruis maken over hun titelambities. De statistieken spreken alvast eensluidend in het voordeel van paars-wit, dat in het Constant Vanden Stockstadion al negentien jaar niet meer verloor van Club. Anderlecht heeft wel de zware Europa League-wedstrijd van donderdag op bezoek bij Manchester United in de benen, maar kon daar dankzij een glansprestatie ook wel vertrouwen uitputten.

In de derde wedstrijd van deze speeldag staan met Charleroi en Zulte Waregem zaterdagavond (18 uur) op Mambourg twee teams tegenover mekaar die dit seizoen nog niet konden winnen in Play-off I.