‘Fysiek probleem’ slaat Evi Van Acker terug

© BELGA

Evi Van Acker tuimelde woensdag van de vijfde naar de tiende plaats in de Laser Radial-competitie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De bronzen medaille van Londen 2012 heeft een fysiek probleem en kan daardoor niet voluit haar kansen verdedigen, zo legt haar coach Wil van Bladel uit.

“Er is iets met Evi aan de hand maar wij weten nog niet goed wat. Het is een fysiek probleem, ze krijgt haar hartslag tijdens het zeilen niet omhoog. Dokter Bellemans (arts van Team Belgium, red.) komt nog langs om te kijken wat er gaande is”, verduidelijkt de Nederlandse trainer.

Evi Van Acker moest woensdag in de vijfde en zesde regatta genoegen nemen met de zestiende en vijftiende plaats.

Wil Van Bladel: “De condities waren vandaag heel zwaar, met veel wind, hoge golven, in principe ideaal voor Evi. Sommige coaches kwamen zelfs naar me toe en zegden dat het Evi’s weertje was. Maar vanmorgen merkte ik al snel dat er aan de houding van haar lichaam iets anders was. Evi slaagde er niet in haar normale snelheid te ontwikkelen. Ze kreeg haar hartslag maar niet omhoog.”

Strijd nog niet gestreden

“Uiteraard is dit dramatisch, niet leuk. Evi voelt zich onmachtig. Gelukkig is er morgen een rustdag en hopelijk volgt er binnen 24 of 36 uur een stevige verbetering eens we weten wat het probleem is.”

De medaillekansen van Evi Van Acker hebben hoe dan ook een flinke knauw gekregen, al weigert haar coach nu al de handdoek te gooien. “We zijn zes races ver. Nog maar vijftig procent van de punten zijn verdeeld, want er volgen nog vier races en de medaillekoers voor dubbele punten. We moeten er wel op hopen dat sommigen ergens een steek laten vallen.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content