Hannes Obreno grijpt net naast medaille in A-finale skiff

13/08/16 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:17

Roeier Hannes Obreno is zaterdag op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro vierde geworden in de A-finale van de skiff bij de mannen. De 25-jarige Bruggeling greep zo net naast een medaille in het Lagoa Stadium, het goud ging na een fotofinish naar de Nieuw-Zeelandse titelverdediger Mahe Drysdale.

Hannes Obreno grijpt net naast medaille in A-finale skiff

© Belga

Obreno, in de halve finales goed voor de traagste tijd van de zes finalisten, legde de 2 kilometer in het olympische water in Rio in de buitenbaan af in 6:47.42. Hij kwam na 500m door als zesde en laatste, lag halfweg vijfde en en kwam uiteindelijk als vierde over de streep. Een medaille zat er echter nooit in, de top drie was iets te sterk.

De regerende olympische kampioen Drysdale verlengde zijn titel, al was dat wel bijzonder nipt. Het was lange tijd onzeker wie het goud zou pakken, uiteindelijk was de Nieuw-Zeelander een fractie sneller dan de Kroaat Damir Martin. Beide roeiers kregen dezelfde tijd (6:41.34), de titel was alsnog voor Drysdale. Het brons, op bijna drie seconden van de winnaar, ging naar de Tsjech Ondrej Synek (6:44.10). Na Obreno volgden de Wit-Rus Stanislau Shcharbachenia (6:48.78) en de Cubaan Angel Fournier Rodriguez (6:55.90).

De West-Vlaming had voor de Spelen in Rio gezegd dat een finaleplaats zijn hoofddoel was, hij besefte dat een medaille erg moeilijk zou worden. "Met een vierde plaats zoals Tim Maeyens in Peking zou ik wel tevreden zijn", had hij na de halve finales nog laten optekenen.

De laatste Belgische mannelijke roeier die een olympische medaille kon pakken, is overigens Dirk Crois, de coach van Obreno. Hij behaalde in 1984 in Los Angeles zilver in de dubbeltwee met Pierre-Marie Deloof.

(Belga/WK)

Onze partners