Hockey: Red Lions peuzelen gastland Brazilië op met 0-12

De Belgische hockeymannen (FIH 6) hebben hun tweede wedstrijd op het olympisch toernooi met 0-12 gewonnen van gastland Brazilië (FIH 30). De Red Lions leidden bij de rust al met 0-5.

De Red Lions kwamen na 11 minuten op voorsprong in het Olympic Hockey Centre via Florent van Aubel. Net voor het einde van het eerste kwart kwamen de Belgen 0-2 voor dankzij Arthur Van Doren. Tanguy Cosyns, Felix Denayer en Jérôme Truyens zorgden voor de 0-5 ruststand.

Meteen na de pauze troffen ook Gauthier Boccard en Thomas Briels raak. En nog was de schietoefening niet gedaan. Ook Sébastien Dockier, Cédric Charlier en aanvoerder John-John Dohmen zagen hun naam nog op het scorebord verschijnen. Cosyns en Van Doren lukten nog hun tweede van de avond.

Zaterdag was het team van Shane McLeod met een 4-1 zege aan het toernooi begonnen tegen Groot-Brittannië (FIH 4). Er volgen nog duels tegen Australië (FIH 1), Spanje (FIH 11) en Nieuw-Zeeland (FIH 8).

De Britten speelden eerder op de dag 2-2 gelijk tegen Nieuw-Zeeland.

De eerste vier van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales. De Red Lions staan voor de derde opeenvolgende keer op de Spelen. Na een negende plaats in Peking volgde in 2012 een vijfde plaats in Londen. (Belga/KVDA)