NBA: Kobe Bryant zwaait af met 60 punten, Golden State schrijft geschiedenis (video)

14/04/16 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:18

Basketbalvedette Kobe Bryant heeft in stijl een punt gezet achter zijn NBA-carrière, met maar liefst 60 punten in zijn laatste match. Golden State sloot het reguliere NBA-seizoen af met 73 overwinningen en slechts 9 nederlagen, een record.

NBA: Kobe Bryant zwaait af met 60 punten, Golden State schrijft geschiedenis (video)

Kobe Bryant © Belga Image

Kobe Bryant (37) haalde voor zijn publiek nog één keer alles uit de kast tegen de Utah Jazz. 'The Black Mamba' scoorde liefst 60 punten en leidde zijn LA Lakers zo naar een 101-96 overwinning. 'Het allermooiste einde zou een titel geweest zijn', glimlachte Bryant na afloop. 'Maar vanavond ging het erom tot het uiterste te gaan en zoveel mogelijk de show te verzorgen. Het voelt goed dat ik erin geslaagd ben dat nog een laatste keer te doen.'

Hij sluit zijn indrukwekkende carrière na 20 seizoenen af met 33.643 punten. Alleen Kareem Abdul-Jabbar (38.387) en Karl Malone (36.928) doen beter. Bryant werd vijf keer kampioen met de Lakers en won ook twee keer olympisch goud met de Amerikaanse ploeg. Lees meer over zijn indrukwekkende carrière.

Video: NBA-toppers brengen eerbetoon aan Kobe Bryant

Geschiedenis

De Golden State Warriors sloten intussen het reguliere seizoen af met 73 overwinningen en 9 zeges. Daarmee verbetert de regerende kampioen het record van de Chicago Bulls uit het seizoen '95-'96. Michael Jordan en co wonnen toen 72 van hun 82 wedstrijden.

Golden State zette het record gisterenavond neer door voor eigen publiek Memphis te verslaan met 125-104. Vedette Stephen Curry was met 46 punten andermaal de spelbepalende figuur bij de Warriors.

Het team uit Oakland, Californië begint als de topfavoriet aan de play-offs. In de eerste ronde treffen Curry en co Houston, dat het laatste ticket voor de play-offs wegkaapte. Zaterdag wordt het eerste duel gespeeld in de Oracle Arena van Golden State. (Belga/KVDA)

Programma van eerste ronde in play-offs NBA

Eastern Conference

Cleveland - Detroit

Toronto - Indiana

Miami - Charlotte

Atlanta - Boston

Western Conference

Golden State - Houston

San Antonio - Memphis

Oklahoma City - Dallas

LA Clippers - Portland

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de volgende ronde.

Lees meer over:

Onze partners