Red Panthers naar halve finales na zege tegen Ierland

© Belga

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (IHF 13) heeft zich op het EK hockey in Boom voor de eerste keer in de geschiedenis geplaatst voor de halve finales van een EK dankzij een 0-3 zege tegen Ierland (IHF 15).

De Red Panthers hadden na de 5-1 zege tegen Wit-Rusland (IHF 21) en de 0-2 nederlaag tegen vicewereld- en olympisch kampioen Nederland (IHF 1) genoeg aan een gelijkspel om door te stoten en trokken dan ook niet van in het begin alle aanvalsregisters open. Wat volgde was een vrij gesloten eerste helft, waarin België het laken steeds meer naar zich toe trok.

Na 23 minuten brak Anouk Raes na de tweede strafcorner voor de Panthers de ban: 0-1. Na de kampwissel kwamen de Red Panthers eerst nog goed weg na een gemiste strafbal van Lisa Jacob, maar even later nam Anne-Sophie De Scheemaekere alle twijfels weg (0-2).

Halve finales tegen Duitsland

In de slotfase zette Erica Coppey de 0-3 nog op het bord. De Red Panthers eindigen zo met zes punten normaliter op de tweede plaats in de groep. Enkel een zware nederlaag van Nederland in de slotwedstrijd tegen Wit-Rusland kan hen nog de groepswinst bezorgen, maar dat lijkt er niet meteen in te zitten.

In de halve finales nemen ze het als nummer twee van groep A donderdag op tegen vice-Europees kampioen Duitsland (IHF 5), dat in groep B met het maximum van de punten doorstootte naar de volgende ronde. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content