Stephen Curry: zelfs te goed voor videogame

11/03/16 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:14

Stephen Curry doet dit seizoen niet alleen de monden van basketbalfans over de hele wereld openvallen, ook die van de makers van het NBA 2K-videogame.

Stephen Curry: zelfs te goed voor videogame

Stephen Curry © BELGAIMAGE

Het spel van de Golden State-point guard is zo onvoorspelbaar, met flitsende dribbels en nooit geziene (gelukte) driepuntshots vanop bijna onmogelijke afstanden, dat de makers van NBA 2K zelfs moeite hebben om een virtuele versie van de regerende MVP te creëren.

'Wij proberen onze gamers te leren hoe 'normale' shots rapper zullen binnengaan dan andere. En dat is het probleem: Curry's pogingen, vaak vanuit de dribbel en met soms twee verdedigers op hem, zijn niet normaal. Volgens onze regels zelfs verschrikkelijke shots, maar alleen hij gooit ze binnen', aldus game play director Mike Wang in het zakenmagazine Forbes. 'De virtuele versie van Curry is eigenlijk een normale speler, de versie van vlees en bloed bijna buitenaards. We zullen tijd nodig hebben om die échte Curry (die op weg is om zijn eigen NBA-driepunterrecord te verpulveren, nvdr) in onze game te creëren.'

Lees meer over:

Onze partners