Drone beveiligt E3 Harelbeke

Drone beveiligt E3 Harelbeke

Voor het eerst heeft de politie een drone gebruikt voor de beveiliging van een wielerwedstrijd. Dat gebeurde bij de start en de aankomst van de E3 Harelbeke die vanmiddag gereden werd. De politie kreeg door de drone een veel beter overzicht op de mensenmassa, en spreekt van een geslaagde test.

Sagan wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Sagan wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Peter Sagan heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Hij haalde hij in de sprint in een beperkte kopgroep. Jasper Stuyven werd tweede.

Boonen: "Ga ervoor, het is niet normaal"

Boonen: "Ga ervoor, het is niet normaal"

Wielerminnend Vlaanderen haalt zijn hart op: vandaag start het voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. Meteen de laatste kans voor Tom Boonen om de wedstrijd nog op zijn palmares te krijgen, nu hij begint aan zijn laatste voorjaar. "Ik ga ervoor, het is niet normaal." Boonen staat voor de start van de wedstrijd nog te keuvelen met Peter Sagan. Misschien wel de twee renners naar wie iedereen vandaag kijkt, al mogen we Greg Van Avermaet niet vergeten. Sagan heeft nog maar weinig gekoerst, het is afwachten hoe klaar hij is. Maar hij heeft de concurrentie wel in de gaten gehouden.

Tom Boonen start niet in Kuurne-Brussel-Kuurne

Tom Boonen start niet in Kuurne-Brussel-Kuurne

Wielrenner Tom Boonen zal niet deelnemen aan de wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat heeft zijn ploeg Quick-Step laten weten. Hij zou maagproblemen hebben.

Tom Boonen komt ten val in Ronde van Oman

Tom Boonen komt ten val in Ronde van Oman

Tom Boonen is in de eerste rit van de Ronde van Oman ten val gekomen op zowat 700 meter van de meet. Hij liep schaafwonden op aan de rug, maar die zouden meevallen. Hij kon in elk geval doorfietsen naar het hotel. De Noor Alexander Kristoff (Katjoesja) won de rit uiteindelijk.

Ook deze voetballer doorbrak het taboe

Ook deze voetballer doorbrak het taboe

De holebiverenigingen zijn tevreden met het filmpje dat de voetbalbond gisteren heeft gelanceerd. In het filmpje steunt Rode Duivel Dries Mertens een project om homo's in het voetbal te overtuigen uit de kast te komen. Homoseksualiteit blijft nog steeds een groot taboe in de voetbalwereld. Andy Hermans voetbalde lang in derde provinciale en speelt ook bij de Pink Devils, een homovoetbalclub, Andy kwam als tiener uit de kast. Hij ondervond nooit felle kritiek, maar begrijpt dat vele jongeren het moeilijk hebben.

Marieke Vervoort twee dagen in coma

Marieke Vervoort twee dagen in coma

Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft twee dagen in een coma gelegen. Dat bevestigt ze telefonisch aan VTM NIEUWS. Pas gisteravond ontwaakte ze. "Voorlopig is het onduidelijk wat er precies is gebeurd", aldus Wielemie.

Paul D'Hoore bereidt zich voor op Ventoux

Paul D'Hoore bereidt zich voor op Ventoux

Onze financieel expert Paul D'Hoore is vandaag aan zijn voorbereiding op de Mont Ventoux begonnen. Op 17 juni gaat hij die berg beklimmen, samen met Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) en duizenden andere wielerliefhebbers. Ze gaan dat doen tijdens de Memorial Tom Simpson, georganiseerd door Sporta. Die organisatie wil zo veel mogelijk mensen gezond aan het fietsen krijgen. Sporta verplicht alle deelnemers aan de beklimming van de Ventoux om een medisch attest voor te leggen. En Paul D'Hoore en minister Muyters kropen vandaag dus op de fiets. Paul D'Hoore ziet het alvast nog zitten.

Greg en Nafi reageren op prijs

Greg en Nafi reageren op prijs

Greg Van Avermaet en Nafi Thiam mogen zich al zeker voor het komende jaar Sportman en Sportvrouw van het jaar noemen. Gisteren werden ze op het Sportgala door de pers en collega-topsporters verkozen tot de beste atleten van het afgelopen jaar. Voor Van Avermaet is het de eerste, Thiam sleepte de prijs al eens in 2014 in de wacht. "Na een gouden medaille en zo'n jaar is dit een zeer mooie trofee. Ze moedigt me aan om het in de toekomst nog beter te doen.

'Illegale' Japanse veldrijder land uitgezet

'Illegale' Japanse veldrijder land uitgezet

De Japanse veldritkampioen Yu Takenouchi wordt het land uitgezet omdat hij het afgelopen jaar meer dagen in België is geweest is, dan wettelijk toegelaten. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen.

WB veldrijden afgelast door storm

WB veldrijden afgelast door storm

De Wereldbeker veldrijden in Koksijde is afgelast door het stormweer, dat laat de organisatie weten op Twitter. Het gaat om de vierde wedstrijd voor het wereldbeker-klassement.

"Deschacht gokte wel op eigen verliesmatch"

"Deschacht gokte wel op eigen verliesmatch"

Er zijn nieuwe elementen in de gokzaak rond Olivier Deschacht die de voetballer in nauwe schoentjes brengen. Volgens een geheim onderzoek van het Bondsparket, dat VTM NIEUWS kon inkijken, heeft de speler van Anderlecht wel degelijk zelf op een eigen verliesmatch gegokt. Deschacht zelf blijft erbij dat het zijn broer was die gokte.

"Ook dit was mijn broer"

"Ook dit was mijn broer"

Olivier Deschacht houdt vast dat het zijn broer Xavier is die inzette op die wedstrijden. Onderzoek van de kansspelcommissie toonde al aan dat Deschacht zelf ook gegokt had, maar wellicht enkel op gewonnen wedstrijden. Deschacht wil niet voor de camera reageren tot het onderzoek is afgerond. Aan de telefoon zegt hij dat hij onschuldig is en dat hij van niets wist. "Tot mijn verhoor wist ik niet dat er met mijn account is ingezet op die wedstrijd."

Cancellara krijgt onvergetelijk afscheid

Cancellara krijgt onvergetelijk afscheid

Fabian Cancellara heeft in een uitverkocht Kuipke in Gent een onvergetelijk afscheid gekregen. Meer dan 6.000 fans en heel wat collega-wielrenners hebben hem uitgewuifd. Hoewel Cancellara een Zwitser is, werd hij ook in ons land enorm populair, onder andere door de heroïsche duels met Tom Boonen.

Persoon wint WBC al na één ronde

Persoon wint WBC al na één ronde

Delfine Persoon heeft vrijdagavond met succes haar Wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. Ze won voor eigen publiek in Zwevezele tegen de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino. Die laatste werd gediskwalificeerd na één ronde. Persoon is ontgoocheld dat ze op deze manier moet winnen.

Greg: "Hopelijk voorzet geven voor WK 2022"

Greg: "Hopelijk voorzet geven voor WK 2022"

"Hopelijk kunnen we vandaag een voorzet geven voor het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar", dat zei olympisch kampioen Greg Van Avermaet voor de start van het wereldkampioenschap wielrennen in Qatar. Van Avermaet verscheen daar in een ijsvest, dat had hij vooraf ook aangekondigd.

"Ik ga er even mee rijden. Zo lang mogelijk koel blijven en dan wordt het toch moeilijk om het fris te houden", zegt Van Avermaet. "Het is wel net iets minder warm dan de vorige dagen en we zijn net iets beter aangepast. Dus het komt wel goed."

Waarom Boonen fiets meenam naar kamer

Waarom Boonen fiets meenam naar kamer

Tom Boonen is vandaag één van de topfavorieten op het WK wielrennen in Qatar en hij wil liever niks aan het toeval overlaten. Zo liet hij zijn fiets vannacht niet bij de andere fietsen staan, zegt hij aan VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn.

"Dat is weer zo'n klucht: de fietsen van alle landen staan bij elkaar", foetert Boonen. "We zitten met vijf of zes landen in het hotel en iedereen kan er gewoon aan. Dat is erom vragen, zoiets.

Club geeft Wielemie verrassingsfeest

Club geeft Wielemie verrassingsfeest

In Lier is rolstoelatlete Marieke 'Wielemie' Vervoort vanmiddag als een heldin onthaald bij haar club AC Lyra. Ze hebben er een verrassingsfeest georganiseerd om de carrière van hun paralympische heldin te vieren. Terwijl haar familie en vrienden "Marieke is van ons" scandeerden, kwam ze rond halfvijf glunderend aan, samen met haar onafscheidelijke hulphond Zenn.

Op de club vinden vandaag ook de MetaLyraLympics plaats, een internationale atletiekmeeting voor mensen met een beperking.

Deschacht hielp broer bij gokken

Deschacht hielp broer bij gokken

Olivier Deschacht heeft telefonisch aan VTM NIEUWS toegegeven dat hij zijn broer informatie over wedstrijden van Anderlecht heeft doorgespeeld. Deschacht zei aan de telefoon recht in zijn schoenen te staan. Hij zei dat hij zelf niet heeft gegokt en dat het zijn broer Xavier was die gokte op wedstrijden van de reserveploeg van Anderlecht.

Olivier Deschacht gewed op eigen match?

Olivier Deschacht gewed op eigen match?

Voetballer Olivier Deschacht, al jarenlang speler bij Anderlecht, wordt verdacht van gokken op wedstrijden waarin hij zelf speelde. Dat bevestigt zijn advocaat aan VTM NIEUWS. Het parket onderzoekt de zaak, de Belgische Voetbalbond wil eerst meer informatie inwinnen. Zijn club RSC Anderlecht geeft geen commentaar zolang het onderzoek loopt.