Wimbledon: groener, groter en (nog) lucratiever

15/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 07:41
Uit Sport/Voetbalmagazine van 16/05/18

Geen plastieken rietjes of zakken meer en plannen om de site te verdrievoudigen. Wimbledon breekt zowaar met tradities.

De heren van de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon werken aan de ecologische voetafdruk van The Championships. De catering is big business in Zuid-West-Londen, maar de afvalberg die de 480.000 bezoekers jaarlijks achterlaten is niet meer te overzien. 330.000 bekers koffie/thee, 230.000 flesjes water, 110.000 pintjes, 86.000 ijsjes, 76.000 sandwiches, 44.000 liter melk, 30.000 pizza's, 29.000 flessen champagne, 28.000 kilogram aardbeien, 25.000 scones, 16.000 porties fish & chips en 10.000 bekers bevroren yoghurt. 'Vanaf dit jaar worden alle drank...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners