‘Zwemlegende Ian Thorpe opgenomen voor alcoholverslaving’

© Reuters

Ex-zwemkampioen Ian Thorpe zit in een ontwenningskliniek in Sydney. Hij wordt er geholpen in zijn strijd tegen zijn depressie en alcoholverslaving.

Dat maakten de Australische media bekend. De 31-jarige Thorpe, goed voor vijf olympische en elf wereldtitels, kampt al enkele jaren met persoonlijke problemen. In zijn autobiografie ‘This is Me’ gaf Thorpe eerder al toe depressief te zijn en met alcoholproblemen te kampen.

‘Thorpedo’ Thorpe, viervoudig ‘World Swimmer of the Year’, zette eind 2006 een punt achter zijn zwemcarrière maar maakte vijf jaar later zijn comeback. Hij probeerde zich te plaatsen voor de Olympische Zomerspelen van Londen, maar slaagde daar niet in.

‘Schouderoperatie’

Het management van de Australische zwemlegende Ian Thorpe heeft nu ontkend dat de 31-jarige voormalige zwemtopper opgenomen is in een ontwenningskliniek. Volgens het management was Thorpe in het ziekenhuis van Sydney omwille van een schouderoperatie.

“Ian was in het ziekenhuis voor een schouderoperatie. Hij is blij om te melden dat hij het ziekenhuis intussen verlaten heeft en dat hij aan de beterhand is”, klinkt het. (Belga/TV/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content