Actuele Thema's »

Hockeycoach Pascal Kina: "We hebben vier jaar gewonnen"

vrijdag 10 augustus 2012 om 13u31

(Belga) "De speelsters mogen fier zijn op hun toernooi." Dat is de conclusie van Red Panthers-bondscoach Pascal Kina, nadat België het hockeytoernooi op de Olympische Spelen afsloot als elfde. De Belgische vrouwen versloegen Amerika in de wedstrijd om die elfde en voorlaatste plaats.

Hockeycoach Pascal Kina: "We hebben vier jaar gewonnen"

Hockeycoach Pascal Kina: "We hebben vier jaar gewonnen"

"We hebben hier enorm veel geleerd. Eigenlijk hebben we vier jaar gewonnen, want als we in Rio waren gedebuteerd, dan zou ik daar hetzelfde zeggen als wat ik nu hier al kan vertellen", aldus Kina. "In Brazilië zullen we kunnen profiteren van deze ervaring." Over de match tegen de VS was Kina tevreden. "We waren er mentaal klaar voor en ik vind dat we meteen goed in de wedstrijd zaten. Na de rust slaagden we erin om agressiever te gaan spelen en voerden we enkele tactische aanpassingen door. We kloppen het nummer tien van de wereld en hebben ons doel bereikt. Dit is verdiend en positief voor het vervolg." Kina zit al met Rio in het achterhoofd, maar weet dat daarvoor nog andere belangrijke toernooien wachten. "Dit is een bonus voor Rio, maar ook al voor volgend jaar en over twee jaar. Er staan ons immers nog andere toernooien te wachten, zoals het EK volgend jaar en het WK in 2014. Het zou heel interessant zijn voor ons als we daarbij kunnen zijn en zo nog meer ervaring opdoen, met deze jonge groep die hier in Londen zeer snel heeft bijgeleerd." (DTM)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Reacties

de bedrieger van oostende | 10 augustus 2012

zal in rio ook niet vet zijn !!! als je uw beste speelsters thuislaat !!! hou de eer aan uzelf man !!! maarja, met zo een ego !!!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

Emilie Gomis (basketbal)

Sportvrouw van de week: Emilie Gomis

Miss Go is een van de spilfiguren van de succesvolle Franse basketbalploeg.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren