Charleroi en KV Oostende delen de punten

SC Charleroi en verliezend Bekerfinalist KV Oostende hebben zaterdagavond op de openingsspeeldag in Play-off I 1-1 gelijkgespeeld. Beide doelpunten vielen na de pauze: Knowledge Musona bracht de bezoekers na 53 minuten verdiend 0-1 voor, iets minder dan een kwartier voor affluiten zorgde Clinton Mata (78.) met een vrije trap voor de gelijkmaker.

Bij de rust stond er nog 0-0 op het scorebord in Mambourg en dat was een klein mirakel, nadat er kansen geweest waren voor beide teams. Oostende had licht overwicht en dreigde via onder meer Yassine El Ghanassy, Franck Berrier en Fernando Canesin. Het doelpunt had echter evengoed aan de overkant kunnen vallen. In de slotfase van de eerste helft kopte Hamdi Harbaoui tegen de lat, enkele tellen later belandde zijn schot tegen de paal.

KV Oostende kon in tien wedstrijden nog maar één keer winnen in het Stade du Pays de Charleroi en leek daar vlak na de pauze toch verandering in te brengen. Knowledge Musona strafte dom balverlies bij de Karolo’s met een schuiver onder Charleroi-doelman Nicolas Penneteau af (0-1). Na het doelpunt kroop de Kustploeg achteruit en dat brak hen een kwartier voor affluiten zuur op, toen Clinton Mata een vrije trap over de muur in de kortste hoek lepelde. In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege, maar ook deze keer zat een driepunter er niet in voor de Oostendenaren.

Met 26 punten wippen Oostende (4e) en Charleroi (5e) voorlopig over AA Gent (6e) in de stand. De Gentenaars spelen pas zondagavond (18u) hun eerste duel in POI. In de Slag om Vlaanderen komt regerend landskampioen Club Brugge dan op bezoek in de Ghelamco Arena voor een wedstrijd waarin beide ploegen een driepunter nodig hebben. Club wil de kloof met Anderlecht immers niet groter later worden, na de 1-2 zege van de Brusselaars van vrijdagavond in de lastige verplaatsing op Zulte Waregem. Gent heeft de punten dan weer nodig als het zich nog wil mengen in de titelstrijd.