Coach Hein Vanhaezebrouck en AA Gent langer met mekaar in zee

© BELGA

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn contract bij AA Gent met één jaar verlengd en ligt nu tot eind juni 2019 vast bij de Buffalo’s. Dat heeft zijn manager Mogi Bayat dinsdagavond bevestigd op Twitter.

De contractverlenging van de Gentse succescoach hing al een tijdje in de lucht. Hij had nog een verbintenis tot eind 2018, die werd nu verbeterd en met één jaar verlengd.

Hein Vanhaezebrouck is sinds 2014 T1 bij de Buffalo’s en onder zijn leiding werden de Oost-Vlamingen in mei 2015 voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen. Twee maanden later veroverde Gent ook de Supercup. Het daaropvolgende seizoen loodste Vanhaezebrouck AA Gent als eerste Belgische club in vijftien jaar naar de achtste finales van de Champions League, in de competitie eindigde KAA Gent toen derde.

Ook dit seizoen lieten de Buffalo’s – vooral in de Europa League – enkele spraakmakende resultaten optekenen. Ze overwinterden Europees en klopten in de zestiende finales het grote Tottenham. In de competitie werd Play-off I erg nipt gehaald, daarin staat Gent na zes speeldagen voorlopig derde. Het heeft 37 punten, vijf minder dan leider Anderlecht en één minder dan titelverdediger Club Brugge. Op speeldag zeven moet Gent zondag (14.30 uur) op bezoek bij KV Oostende.

Partner Content