Derde ronde FA Cup – Arsenal kegelt Tottenham uit bekertoernooi

(Belga) Arsenal heeft zich zaterdag geplaatst voor de zestiende finales in de FA Cup. In de derde ronde haalden ze het in het eigen Emirates Stadium in een Londense derby met 2-0 van Tottenham Hotspur.

Bij Arsenal kreeg Thomas Vermaelen een basisplaats. Voor de pauze liep hij tegen een gele kaart aan, bij de rust werd hij vervangen door Per Mertesacker. Bij de bezoekers kreeg enkel Moussa Dembélé een basisplaats. Nacer Chadli mocht na 63 minuten Roberto Soldado vervangen. Jan Vertonghen is nog out met een enkelblessure. De Spaanse international Santi Cazorla opende op het halfuur de score met een knal in de verste hoek na een erg knappe aanval. Tomas Rosicky zette na 62 minuten de eindstand op het scorebord. (Belga)