Actuele Thema's »

Gazzetta veroorzaakt rel met cartoon van Mario Balotelli

woensdag 27 juni 2012 om 14u56

Aanvaller van Italië afgebeeld als King Kong op Big Ben in Londen.

Balotelli als King Kong op de Big Ben © Twitter

De Italiaanse gerenommeerde sportkrant Gazzetta dello Sport heeft in eigen land een stevige rel veroorzaakt door een cartoon te publiceren waarop Mario Balotelli als King Kong op de Big Ben wordt afgebeeld (na de zege van Italië tegen Engeland op het EK, nvdr.). Verschillende lezers uitten hun ongenoegen over de tekening en ook Kick It Out, een bekende organisatie die strijdt tegen discriminatie, reageerde furieus.

Gazzetta heeft zich intussen verontschuldigd maar verzet zich wel fel tegen de beschuldigingen van racisme. “We geven toe dat dit niet de beste cartoon van onze tekenaar Valerio Marini was en we verontschuldigen ons bij ieder die de cartoon als aanvallend ervaren. Vandaag de dag is voorzichtigheid geboden omdat werkelijk alles verkeerd kan worden begrepen. Maar zij die Gazzetta en Marini beschuldigen van racisme, gaan te ver. Deze krant heeft racisme, ook tegen Balotelli, altijd bestreden en veroordeeld.

Balotelli, die van Ghanese afkomst is en momenteel in Engeland voor Manchester City voetbalt, was in regelmatig het slachtoffer van racisme. (KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

2xtreme | 29 juni 2012

Zegt genoeg over de hypocrisie van de Italianen, maar wel willen meedelen in de feestvreugde als diezelfde Balotelli ervoor zorgt dat ze weer een ronde verder gekomen zijn. wat een achterlijk volk. racisme getuigd van domheid, ze hadden liever gewild dat een witte Italiaan zijn plaats had ingenomen. ik zou ze straffen als ik Balotelli zou zijn door express een eigen doelpunt te maken

Ongepast?

spiderman52 | 29 juni 2012

En dan te bedenken dat ze in Rome ooit een, succesvolle, keizer van Noordafrikaanse afkomst hebben gehad.

Ongepast?

JOSKE | 27 juni 2012

trapte die niet op het hoofd van een tegenstrever ?

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Emilie Gomis (basketbal)

Sportvrouw van de week: Emilie Gomis

Miss Go is een van de spilfiguren van de succesvolle Franse basketbalploeg.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren