Actuele Thema's »

Absoluut record voor Michael Phelps: 19 Olympische medailles

dinsdag 31 juli 2012 om 22u51

Op de Spelen in Londen heeft zwemmer Michael Phelps met het Amerikaanse team de 4x200 meter vrije slag gewonnen. Daarmee  haalt hij zijn negentiende Olympische medaille, een absoluut record. 

Michael Phelps © Reuters

De VS won de 4x200 meter vrije slag met naast Phelps ook Ryan Lochte, Michael Phelps, Conor Dwyer en Ricky Berens . De Amerikanen zetten in de finale een tijd van 6:59.70 neer en haalden het zo van Frankrijk (7:02.77) en China (7:06.30).

Record

Phelps veroverde zo de negentiende olympische medaille in zijn carrière en brak het record van Larisa Latynina, een turnsters uit de voormalige Sovjet-Unie die tussen 1956 en 1964 achttien medailles pakte.

Voor de 27-jarige Phelps was het bovendien zijn 15e olympische titel, de eerste in Londen. Eerder pakte hij in Londen al zilver in de 200 meter vlinderslag en met de estafetteploeg in de 4x100 meter vrije slag. 

Palmares

Phelps, die afkomstig is uit Baltimore, won zijn eerste Olympische medaille op de Spelen in Athene in 2004. Naast de vijftien gouden plakken staan er ook twee bronzen en twee zilveren plakken op zijn palmares. (Belga/TV)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

 

Reacties

Galop | 1 augustus 2012

Indien het een Chinees was, had hij doping gebruikt.

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren