Actuele Thema's »

Berings en Zagré naar halve finale

maandag 06 augustus 2012 om 12u19

Eline Berings heeft zich rechtsteeks geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden, Anne Zagré plaatste zich met één van de betere verliezende tijden.

Berings en Zagré naar halve finale

De 26-jarige Berings eindigde in de tweede reeks in 13.46, meer dan een halve seconde boven haar persoonlijke besttijd (12.94), op de tweede plaats en kwalificeerde zich zo rechtstreeks voor de halve eindstrijd. In reeks twee was enkel de Oostenrijkse Beate Schrott (13.09) sneller. Er liepen slechts zes atletes mee, de Britse Jessica Ennis en de Jamaicaanse Latoya Greaves verschenen immers niet aan de start van de reeks. Berings, de Gouden Spike van 2009, neemt in Londen voor de eerste keer deel aan de Spelen. Aanvankelijk kon ze zich niet kwalificeren, maar uiteindelijk werd ze toch door het BOIC opgevist. Belgisch kampioene Anne Zagré moest het einde van de reeksen afwachten om zekerheid te krijgen over haar kwalificatie. De 22-jarige Brusselse schoot immers traag uit de startblokken en finishte in 13.04, een heel eind verwijderd van haar Belgisch record (12.79), pas op de vierde plaats in de sterke eerste reeks. Enkel de top drie plaatste zich onmiddellijk voor de halve finales, de andere zes plaatsen gingen naar de overige zes snelste tijden. In dat klassement was Zagré met haar 13.04 goed voor de derde plaats. De Australische Sally Pearson zette in 12.57 de snelste tijd in de reeksen neer. De halve finales en de finale staan dinsdagavond op het programma.

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren