Actuele Thema's »

Geen medaille voor Hans Van Alphen

donderdag 09 augustus 2012 om 20u30

De Belg Hans Van Alphen haalt geen olympische medaille. Hij verloor zijn laatste kans tijdens het speerwerpen, nochtans zijn favoriete nummer. Met winst in de 1500 meter pakte hij toch nog de vierde plaats.

Hans Van Alphen © Belga

Hans Van Alphen heeft België geen vierde medaille kunnen bezorgen op de Olympische Spelen in Londen. De 30-jarige Van Alphen leek nochtans lange tijd op weg naar brons in de tienkamp, maar moest na een tiende plaats in het speerwerpen zijn medaillehoop opbergen.

Van Alphen won wel de afsluitende 1500 meter knap in 4:22.50, waardoor hij met 8447 punten op de valreep van de vijfde naar de vierde plaats sprong.

Furieuze start

Het goud in de tienkamp was met 8869 punten voor de Amerikaan Ashton Eaton. Diens landgenoot Trey Hardee (8671) pakte zilver, het brons ging naar de Cubaan Leonel Suarez (8523).

Van Alphen wist bij aanvang van de 1.500m dat hij de vierde plaats nog kon pakken en startte furieus. Samen met de Nederlander Sintnicolaas liep hij de tegenstand op een hoopje en pakte hij de vierde plaats van de Canadees Damian Warner af.

Persoonlijk record

Eerder werd Van Alphen twintigste op de 110 meter horden (14.89), tweede in het discuswerpen met 48m28 en zevende in het polsstokspringen (4m80). In het speerwerpen werd hij met een worp van 61m37 tiende met 763 punten.

De Belgische recordhouder begon zijn tienkamp woensdag met een negentiende plaats op de 100 meter (11.05). In het verspringen (2e/7m64) verbeterde hij zijn persoonlijke record met 2 centimeter.

In het kogelstoten werd hij derde (15m48) en ook in het verspringen was hij goed voor de derde plek (2m05). In de 400 meter zette Van Alphen in 49.18 de vijftiende tijd neer. (Belga/TV)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

 

Reacties

peters | 10 augustus 2012

Ja die Hollanders, die stapelen de medailles maar op. Wie naar sportzomer met Mart Smeets kijkt weet wel hoeveel. Bovendien zitten in dat programma minstens 1 of twee blonde Hollandse stoten die dan ook nog een medaille hebben behaald. Wat gaat dat worden als die vrouwenhockeyploeg wint ? En wij dan : die twee miekes (of drie binnenkort) en die sympathieke Waal van 31 die nog bij zijn ouders woont. Wel een magere oogst en steekt schril af tegen de glamour en het zelfvertrouwen van die weliswaar luidruchtige Hollanders.

Ongepast?

Erik Wille802 | 10 augustus 2012

Wat een contrast: niettegenstaande de wereldtopprestatie in de moeilijkste discipline van de spelen, de bescheidenheid van Van Alphen tegenover de poeha met opgeblazen verwachtingen van onze vele andere zogenaamde kanshebbers op een medaille.

Ongepast?

antoon soetens | 10 augustus 2012

Proficiat Hans u behoort tot de helden van de wereldsport en u bent de beste Belgische sporter. Als geschenk verzorg ik gratis uw bio-computer +… om nog vlugger te recupereren en spierpijnen te vermijden. contact: bio.computer@hotmail.com of www.logicalwayhealing.com/index_ned.htm

Ongepast?

ggi003_1 | 10 augustus 2012

Prachtig die 4e plaats en van harte proficiat.

Ongepast?

Nabokov | 10 augustus 2012

Prachtig wat Van Alphen heeft gepresteerd. Een medaille zou nog mooier geweest zijn, maar kom, zo is het ook goed. Zou die met zo'n naam niet wat Hollands bloed in zijn aderen hebben? De Nederlanse Rijksvoorlichtingsdienst heeft al laten weten dat Beatrix al de Nederlandse medaillewinnaars uitnodigt op het koninklijk paleis. Als Nederland zo doorgaat bijv. door goud te halen in hockey vrouwen en mannen, dan riskeert zij stoelen te weinig te hebben.

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren