Actuele Thema's »

Jacques Borlée tussen trots en ontgoocheling

dinsdag 07 augustus 2012 om 08u53

Zonen Kevin en Jonathan werden vijfde en zesde in finale 400 meter.

Jacques Borlée © Belga

Jacques Borlée, vader en trainer van Kevin en Jonathan, had gemengde gevoelens na de prestaties van zijn zonen in de olympische finale van de 400 meter. Enerzijds trots met zijn zonen op plaatsen 5 en 6, anderzijds ontgoocheling omdat ze het podium misten.

“Toch moeten we hiervan genieten, hoewel we eigenlijk meer wilden. Het was een wedstrijd die moeilijk was om te volgen voor mij, met twee kinderen als vijfde en zesde van de wereld. Op het hoogste niveau”, vertelde vader Borlée in het Olympisch Stadion. "Er is ontgoocheling, omdat je zo hoog mikt en zij zo voorbeeldig en hard werken. Ze stuwen elkaar naar de top. Het doel hier was 44.30. Aan de andere kant moet je erkennen dat er beteren waren. Dat is alles, dat is sport."

‘Buitenbanen geen excuus’

Kevin Borlée liep in de buitenbaan, Jonathan in de binnenbaan. "Dat is geen excuus", repliceerde vader Borlée meteen. "Jonathan had wel nog wat pijn aan zijn dij, maar het ging. Ik had gevraagd om snel te starten. Kevin vertrok nogal traag, maar zijn slot was buitengewoon. Met 17 graden was het ook nogal koud hier.”

“Nu moeten we dit alles mentaal analyseren. Er moet meer rust zijn, dat is belangrijk bij de Spelen, en de dag van de halve finales was niet zo goed verlopen. Er was te veel stress, en rust is echt essentieel. Wat ik hen nu zal zeggen? B-R-A-V-O." (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

 

Reacties

rrheyn | 7 augustus 2012

T'is straffe kost om voor zon klein landeke, 2 finalisten te hebben op de 400m. Als ze dagelijks 45 keer sex hebben:-) , wat moet het worden met een weekje onthouding. Ze kregen geen geschenk met de binnen en buitenbaan, vreselijke loting. Nu nog de basis snelheid op 200m bijwerken, zodat er wat meer reserve komt . Ik zie ze allebei nog - 44" presteren. Pretorius moet uit dat circuit gehaald worden. In het wielrennen moet je met een gehomologerrde fiets uitpakken, in atletiek zou dat ook moeten. Die kunststofblades vervalsen het normale beeld.

Ongepast?

Ron i | 7 augustus 2012

Uiteraard zijn dit 2 prachtprestaties, maar… Dat Jonathan vol doorgaat in de kwartfinale is een fout. En hij heeft zeer zeker zware kritiek van vader Borléé hierover gehad. Hij neemt hierdoor onnodige risico’s op blessures, gaat volledig diep op een moment dat dit niet nodig was. Hij had zijn aanval op het belgisch record moeten uitstellen in de finale. Dat is het moment van de waarheid, en dat weet hij , Kevin en vader Borléé ook. Jammer, maar zijn onstuimigheid kost hem misschien een zilveren medaille. Maar ik besef, je moet het maar doen. Toch proficiat, volgende keer beter

Ongepast?

radar | 7 augustus 2012

Vind ikook schitterend wat jacques en zijn zonen presteren,ontgoocheld zijn is dan ook inherent aan topsporters.

Ongepast?

kustzenueens | 7 augustus 2012

Volledig akkoord met Hans. Ik vond het een prachtprestatie.

Ongepast?

Hans Hoppe | 7 augustus 2012

Ik snap de journalisten niet meer ! Spreken over ontgoocheling, teleurstelling, enz. Twee broers zijn vijfde en zesde snelste mens ter wereld over 400 m ! Dit is om fier op te zijn. Ik heb in elk geval grote bewondering voor wat de Borlée's gedaan hebben. Wie kritiek heeft of zijn ontgoocheling zou uiten wil ik eens zien in Rio 2016 !

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.