Actuele Thema's »

Kim Clijsters: 'Ik ben klaar voor de Olympische Spelen'

maandag 23 juli 2012 om 14u36

De buikspierblessure die haar parten speelde tijdens Wimbledon, is zo goed als verleden tijd.

Kim Clijsters © Belga

"Ik voel me prima. Ik heb hard getraind en heb me goed laten verzorgen. Fysiek ben ik klaar om eraan te beginnen", vertelde Clijsters net voor ze de Eurostar richting Londen opstapte.

Voluit gaan

De 29-jarige Limburgse kwam voor het laatst in actie op 2 juli. Ze verloor toen in de vierde ronde van Wimbledon kansloos in twee korte sets van de Duitse Angeliqe Kerber.

"Mijn grootste probleem was dat ik veel pijn had toen ik bij de opslag kracht moest zetten. Nu gaat het veel beter met de buikspieren. Ik ben al een week voluit aan het serveren. We blijven het van dichtbij evalueren maar in principe kan ik woensdag echt voluit gaan."

Gelijkenissen

Clijsters kijkt naar eigen zeggen erg uit naar haar eerste Spelen. "Ik heb er veel zin. Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen met Wimbledon. Zo logeren we in hetzelfde huis als tijdens de grandslam. Aan de andere kant is het ook verschillend want de geschiedenis van het toernooi is helemaal anders, er is het contact met de andere atleten, enz."

Outsider

Donderdag wordt geloot voor het olympisch tennistoernooi. Clijsters is pas het nummer 36 van de wereld maar behoort in principe altijd tot de outsiders voor een medaille.

"Een medaille (lacht)? Elke atleet gaat voluit op de Spelen en ook ik zal er 100 procent voor gaan. Op de baan zal ik vechten voor elke bal en hopelijk speel ik mijn beste tennis." De openingsceremonie vrijdagavond laat Clijsters aan zich voorbijgaan. "Waarschijnlijk moet ik de dag erop spelen en dan valt het echt niet te combineren." (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

Foxman | 24 juli 2012

Beste vrienden jullie zijn mij allemaal voor. Ik ging inderdaad hetzelfde zeggen. Kimmeke stop ermee voordat het echt pijnlijk begint te worden en dan bedoel ik dat niet fysiek...

Ongepast?

Lowieke | 23 juli 2012

Stop er toch mee bomma.Voor het geld hoef je niet meer.

Ongepast?

luciencrevaels893 | 23 juli 2012

De spelen bij het begin van haar come back veel kans

Ongepast?

reniers roger | 23 juli 2012

wie weet wat oma nu weer gaat krijgen voor een kwetsuur

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren