Actuele Thema's »

Nys gaat voor een olympisch diploma

vrijdag 10 augustus 2012 om 11u49

Sven Nys en Kevin Van Hoovels komen nog in actie tijdens het mountainbike op de Olympische Spelen. De mountainbikers namen nog even de tijd om de pers te woord te staan.

Nys gaat voor een olympisch diploma

Vier jaar geleden werd Nys negende in Peking. In Londen hoopt hij minstens een plaatsje hoger te eindigen. "Een plaats in de top acht zou heel mooi zijn. Dan heb ik eindelijk een olympisch diploma. Vier jaar geleden was ik heel ontgoocheld dat ik er toen net naast greep", zegt Nys vrijdag. "Mijn conditie is alvast even goed en de weersomstandigheden zullen mij beter liggen. In Peking moesten we op een van de warmste dagen van het jaar rijden en was het heel vochtig. De wedstrijd duurde ook twee uur terwijl we hier maar goed anderhalf uur zullen koersen. In Peking ben ik stilgevallen in de laatste ronde op een moment dat ik voor de vijfde plaats aan het strijden was." De start wordt zondagmiddag op het parcours in Hadleigh Farm cruciaal, voorspelt Nys. "Het is een enorm snelle omloop en het zal heel moeilijk worden om op te schuiven. Er ligt grind dus is het ook oppassen voor valpartijen." VAN HOOVELS GAAT VOOR TOP 12 "Alles zal moeten meezitten", aldus Van Hoovels. "Ik ga mijn best doen en dan zien we wel waar wij uitkomen." Dat hij in de schaduw van Sven Nys staat, vindt Van Hoovels geen probleem. "Daar zit ik niet mee in. Ik ben liever de underdog. Als je meer aandacht krijgt, wordt ook de druk groter. Ik rijd zondag mijn eigen koers en ga mij niet afstemmen op Sven."

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren