Actuele Thema's »

Ryckeman: 'Beter doen dan zevende plaats in Peking'

dinsdag 07 augustus 2012 om 14u31

Vrijdagmiddag is het voor openwaterzwemmer Brian Ryckeman 'money time' op de Olympische Spelen in Londen. In Hyde Park zwemt de 28-jarige West-Vlaming dan de 10 km.

Ryckeman: 'Beter doen dan zevende plaats in Peking'

Vier jaar geleden eindigde Ryckeman bij zijn olympisch debuut in Peking als zevende. "Het doel is dit keer beter te doen. Anders kan ik niet tevreden zijn", zegt hij. "Een medaille wordt niet gemakkelijk. Het niveau van het deelnemersveld is in vergelijking met Peking flink gestegen. Ik beschouw alle plaatsen boven de zevende als een extra. De 10 km is ook niet mijn favoriete afstand. Op de 25 km kan ik mij sterke conditie beter uitspelen, maar dat is jammer genoeg geen olympische aftand." De voorbereiding op de Spelen verliep alvast naar wens, zegt Ryckeman. "Alles ging goed, ik mag niet klagen. Op training zijn de tijden goed. Ik ben er klaar voor." Maandag ging de West-Vlaming het parcours verkennen. "Het water is niet al te warm. Gelukkig voorspellen ze de volgende dagen iets beter weer. Ik heb liever dat het wat warmer is, dat verdraagt mijn lichaam beter. Zoals je ziet hangt er bij mij niet veel vet aan hé."

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren