Actuele Thema's »

Usain Bolt 'heeft alle respect verloren voor Carl Lewis'

vrijdag 10 augustus 2012 om 09u55

Bolt in de clinch met Lewis

Usain Bolt heeft na de 200m-finale verklaard dat hij "alle respect verloren" heeft voor de Amerikaan Carl Lewis.

Op een lange persconferentie na zijn zege op de 200 meter in Londen, waarin hij eerst zijn bewondering had uitgedrukt voor de Amerikaan Jesse Owens, werd Bolts gezicht plots ernstig.

"Ik ga nu iets controversieels zeggen. Carl Lewis, ik heb alle respect voor hem verloren, alle respect", vertelde Bolt, die zowel in 2008 als in 2012 olympisch kampioen werd op de 100m en de 200m. "Het gaat over de zaken over doping", legde hij verder uit.

"Wanneer een atleet zo'n dingen zegt over anderen, dan maakt me dat echt kwaad. Ik denk dat hij enkel de aandacht naar hem toe wil trekken, omdat niemand nog over hem praat".

In een recent interview in het magazine Sport Illustrated liet Carl Lewis verstaan dat Jamaica er goed zou aan doen om z'n antidopingpolitiek te verstrengen, en dat er reden genoeg is om "zich vragen te stellen over sprinters die het ene jaar 10.03 lopen en het volgende jaar 9.69".

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.