Actuele Thema's »

Wat u niet mag missen op de Olympische Spelen (10 augustus)

vrijdag 10 augustus 2012 om 08u43

Drie tips voor Dag 14 van Londen 2012.

LeBron James © Reuters

4x400 meter

Nog niet alle troeven van de Belgische delegatie zijn uitgespeeld. Een nieuwe medaillekans dient zich aan om 22u20, wanneer de 4x400 meter aflossingsploeg aantreedt in de finale. Wie naast de broers Borlée en Antoine Gillet de vierde man in het kwartet wordt, staat nog niet vast. Jacques Borlée moet kiezen tussen Nils Duerinck, die tegenvallend presteerde in de reeksen, en hordespecialist Michael Bultheel.

Brian Ryckeman

Een tweede medaillekans is er voor Brian Ryckeman in het zwemmen in open water. De 28-jarige West-Vlaming eindigde vier jaar geleden in Peking als zevende en mikt in Londen resoluut op een plaats bij de eerste vijf. Van zijn 24 concurrenten op de Spelen heeft Ryckeman er slechts één nog nooit verslagen: de Duitser Thomas Lurz, de koning van het langeafstandszwemmen. Hij begint om 13 uur aan zijn 10 kilometer in Hyde Park.

Dream Team

Wellicht een van de laatste keren dat u het Dream Team in actie kan zien (vanaf Rio 2016 zouden, zoals in het voetbal, alleen nog min-23-jarigen aantreden in het olympisch baskettoernooi). LeBron James en de zijnen nemen het in de halve finales in Londen op tegen Argentinië, dat in Peking 2008 nog goed was voor brons. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Rusland. (KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren