Actuele Thema's »

Wie is medaillewinnaar Lionel Cox?

vrijdag 03 augustus 2012 om 14u48

Lionel Cox, die ons land een zilveren medaille bezorgde in het karabijnschieten, is een van de minst bekende Belgische olympiërs in Londen.

Lionel Cox © Belga

Cox veroverde zilver in het karabijnschieten 50 meter liggend, de tweede Belgische medaille op deze Olympische Spelen na het brons van judoka Charline Van Snick.

Wat Cox’ prestatie bijzonder knap maakt, is dat hij zijn sport op amateurbasis beoefent en zijn andere concurrenten profs zijn. De 31-jarige Luikenaar combineert immers zijn schietpassie met zijn job: arbeidsinspecteur in het Brusselse Gewest.

Vóór de Spelen werd hij niet tot de kandidaat-medaillewinnaars gerekend. Tijdens het test event in Londen eerder dit jaar was hij als negende geëindigd en op de Wereldbeker in Milaan als elfde. Op het EK vorig jaar werd hij zeventiende. Hij neemt voor het eerst deel aan Olympisch Spelen.

Cox’ medaille is de eerste voor de Belgen in het schieten sinds het brons van kleiduifschutter Frans Peeters op de Spelen van 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoel. (KVDA/JC)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

salesforceone.jlv@gmail.com | 4 augustus 2012

JE SOUHAITE A EXPRIMMER A LIONEL TOUTE MA GRATITUTE POUR AVIOIR DEFENDU PAR SA COMPETENCE LES COULEURES DE LA BELGIQUE! BONNE CONTINUATION!

Ongepast?

salesforceone.jlv@gmail.com | 4 augustus 2012

Ik ben zeer verheugd dat deze kampioen - want dit is hij - deze medaille heeft gekregen. GROTE PROFICIAT VOOR ZIJN INSPANNINGEN!

Ongepast?

Wakkes66 | 3 augustus 2012

Proficiiat!! Als enige amateur in de finale tweede worden!!!! Oké, grapjes zoals "ik wist al langer dat arbeidsinspecteur in Franstalig België een liggend beroep was", moet hij er maar bij nemen.

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.

 
  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren