Actuele Thema's »

Zilver voor Lionel Cox in het karabijnschieten op Olympische Spelen

vrijdag 03 augustus 2012 om 13u28

De 31-jarige arbeidsinspecteur Lionel Cox heeft op de Olympische Spelen voor België een zilveren medaille behaald in het karabijnschieten 50m liggend. Het is de 2e Belgische medaille deze Spelen na judoka Charline Vansnick.

Lionel Cox © Belga

Lionel Cox heeft België een tweede medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Londen. De Luikenaar behaalde immers een bijzonder knappe zilveren medaille in het karabijnschieten 50m liggend.

Tweede medaille voor België

Het goud was voor de Wit-Rus Sergei Martynov, die 705.5 punten haalde in de finale. Cox was goed voor 701.2 punten, de Sloveen Rajmond Debevec behaalde het brons (701.0).

De zilveren plak van Cox is de tweede medaille voor ons land tijdens deze Spelen, na het brons van judoka Charline Van Snick.

Met een evenaring van zijn Belgisch record (599/600) plaatste Cox zich voor de finale van op 50 meter (liggend).

'Buitengewoon'

"Wat hij gedaan heeft, is echt buitengewoon", stelde zijn coach Konstantinos Tzoumakas."Je moet weten dat alle andere deelnemers profs zijn, terwijl Lionel slechts op amateurbasis actief is", stelde de coach van de 31-jarige Luikenaar/

"Om zoiets te doen, moet je echt heel goed zijn, ik ben heel fier op hem", aldus Tzoumakas.

Het is de eerste olympische medaille voor de Belgen in het schieten na het brons van kleiduifschutter Frans Peeters op de Spelen van 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoel.  (Belga/TE)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

WelWel | 4 augustus 2012

Proficiat! en Uilenspiegel, lees Knack: Léon de Lunden in 1900 goud, levende duif schieten. ;-)

Ongepast?

wout eenhoorn638 | 3 augustus 2012

Fijn je te kennen Lionel. Nu gaan de heren ,,sportjournalisten'' je het leven zuur maken. Ze waren je helemaal vergeten. Maar ja alleen aan de toppers denken en daar onzin over schrijven valt ook niet mee. Succes.

Ongepast?

corrado catinni | 3 augustus 2012

Voor hen die niet weten wat ze hier schrijven.De wedstrijd duurt 75 minuten waarin men zestig maal een doel met een diameter van één centimeter op 50 m afstand moet trachten te raken. Dit vergt een opperste concentratie en een beheersing van elke spier in je lichaam.Elk schot wordt afgevuurd tussen 2 hartslagen in.Ik heb deze middag met toenemende bewondering zitten kijken naar de finale. Dit is voor mij evenzeer sport van de bovenste plank als wielrennen , voetbal, basket enz. Alleen heeft deze man weinig of geen supporters maar dat maakt hem in mijn ogen nog groter.Proficiat Lionel .

Ongepast?

tb | 3 augustus 2012

Hoe neerbuigend wordt hier gedaan over karabijnschieten! Proficiat voor Cox, alhoewel ik nog nooit van de man gehoord heb. Nog maar eens een bewijs dat de sporters, die niet op de tafel rondhuppelen, voor de medailles moeten zorgen. Boonen, geen Tour want London; Clijsters, alle boekjes al maanden vol over haar medaille; Gilbert, die ging het nu doen; hockey? Na alle heisa nog niet veel soeps. Typisch België, de overgewaardeerden nog meer de hemel inprijzen en de rest aan de kant laten staan met een beleefd proficiatje. Proficiat Cox!

Ongepast?

Louisvm | 3 augustus 2012

Desktop voral wat ge schrijft over Kim komt mij de strot niet uit want zulke vuiligheid spuug ik meteen uit.Hoe kunt ge zulke beledigende onzin schrijven over iemand die ons zoveel sportief plezier heeft bezorgd en zich zo volledig heeft ingezet voor haar sport..Voor mij zijt ge een verzuurde mislukkeling. Louis

Ongepast?

 

Reageer

Beeldreportage

Sushil Kumar, de vegetarische worstelaar

In beeld: 10 bijzondere olympiërs

Van een hoogzwangere schutster, over een kale sprintster, tot een halfblinde boogschutter: tien opmerkelijke olympische deelnemers.

Beeldreportage

Francesca Piccinini (volleybal)

De babes van de Spelen

Twintig atletes die niet alleen omwille van hun sportieve prestaties, maar ook hun looks uw verhoogde aandacht verdienen.

Beeldreportage

Evi Van Acker

In beeld: de Belgische medaillekandidaten

Belgen mogen in Londen hopen op een olympische medaille? Een overzicht.