Actuele Thema's »

Andy Schleck: 'Zet mijn leven en familie erop dat Fränk onschuldig is'

woensdag 18 juli 2012 om 08u24

Andy Schleck reageert verbijsterd op de positieve dopingtest van zijn oudere broer Fränk.

Andy en Fränk (R) Schleck © AFP

Op de tweede rustdag in de Ronde van Frankrijk raakte bekend dat Fränk Schleck (32) betrapt werd op Xipamide, een vochtafdrijvend en mogelijk dopingmaskerend middel. Het nummer twaalf in het algemeen klassement stapte meteen uit de koers.

Andy Schleck is rotsvast overtuigd van de onschuld van zijn broer. "Mijn leven en mijn familie wil ik er op zetten. Ik ben er zeker van dat hij niets genomen heeft", reageerde de jongste Schleck in een korte telefonische reactie aan een journalist van het Franse dagblad Le Parisien.

Andy Schleck won de Tour de France van 2010 na de declassering van Alberto Contador en was in 2009 en 2011 tweede. Dit jaar nam de 27-jarige Luxemburger door een bij een valpartij in de Dauphiné opgelopen bekkenbreuk niet deel. (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

 

Reacties

telstar22 | 18 juli 2012

Schaf de topsporten die om de grote poen draaien gewoon af! Groot geld en bedrog gaan hand in hand. 'Pech' voor wie betrapt wordt, doch eigen schuld dikke bult!

Ongepast?

Guldenberg NL | 18 juli 2012

De allerbeste leugenaars zijn de corrupte bestuurders van het KWPN in Nederland, met een stel frauderende professoren van de Faculteit der Diergeneeskunde van de UU. Zij wan-presteren het om sinds 1991 bij absoluut geen doping aangetoond glashard te blijven beweren dat het wel bewezen is. Zij leveren al jaren het bewijs dat de arrogantie van de macht het voor het zeggen heeft in Nederland.

Ongepast?

Sarcast | 18 juli 2012

Andy Schleck reageert verbijsterd.... Tja, het is eveneens verbijsterend hoe bij ieder dopinggeval, jaar na jaar, de betrokken partijen keihard blijven liegen. Ik heb dit jaar nog niet gekeken naar de Tour en dit zal zo blijven.

Ongepast?

 

Reageer