Actuele Thema's »

Mark Cavendish geeft concurrenten geen kans in 18e Tourrit

vrijdag 20 juli 2012 om 16u29

De Brit was veruit de snelste in de massasprint in Brive-la-Gaillarde.

Mark Cavendish © AFP

Voor Cavendisch (Team Sky) is het al zijn tweede etappezege in deze Ronde van Frankrijk, na de tweede rit in Doornik.

Belgen vallen aan

De rit werd gekleurd door een ontsnapping van zestien renners, onder wie de Belgen Nick Nuyens, Kris Boeckmans en Jelle Vanendert. De kopgroep kreeg echter nooit echt veel voorsprong van het peloton en brokkelde dan ook af naarmate de streep dichterbij kwam. Het kwam tot een massaspurt, al werden de laatste vluchters pas in de slotmeters gevat. Cavendish reed zelf op indrukwekkende wijze het laatste gaatje met de vluchters dicht en liet zijn concurrenten ruim achter zich. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Slovaakse groenetruidrager Peter Sagan derde. De Brit Bradley Wiggins, die zijn gele trui behield, reed in de slotkilometer zelf nog op kop om het tot een massaspurt te laten komen.

Zaterdag werken de renners een individuele tijdrit over 53,5 km tussen Bonneval en Chartres af. De Tour eindigt zondag op de Champs Elysées in Parijs. (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

Paragnost Eric Naeyaert | 21 juli 2012

Ik vind dat de Tour niet meer is, wat hij ooit was. Vele grote namen die het hem deden, zijn niet meer te bespeuren. Er zijn ook geen grootheden meer die het verschil maken met de andere renners. Een zekere vervlakking neem ik waar. Ook onze Belgische jongens doen het niet goed, met uitzondering van Nick Nuyens, Jelle Vanendert en Jurgen Vandenbrouck. Morgen de eindklassering in Parijs! Ik vermoed geen noemenswaardige veranderingen in het algemeen klassement.

Ongepast?

jeandecl | 20 juli 2012

een doortastende wieleropleiding, al in 2004 gestart,

Ongepast?

Hakan Felt | 20 juli 2012

Misschien moeten ze de viering van de winnaar maar met een paar weken uitstellen. Je weet nooit bij het wielrennen.

Ongepast?

fidelio 1948 | 20 juli 2012

Een grote verkochte boel. Dat is geen koers meer degene die kunnen rijden mogen niet rijden of worden uit de ploeg geweerd. Dat die Engelsen volgend jaar op hun eiland hun koerske gaan rijden dan zijn ze zeker van de winst.

Ongepast?

 

Reageer