KV Oostende klopt Charleroi en pakt eerste zege in Play-off I

© BELGA

KV Oostende heeft zondag op de zesde speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen Sporting Charleroi. Sébastien Siani (65.) zorgde na een betwistbare strafschop voor de enige treffer uit de partij, dankzij de driepunter springt de kustploeg over Zulte Waregem naar de vijfde plaats in de stand.

In een zoutloze eerste helft waren kansen bijzonder schaars. Musona en Marusic kwamen voor KVO wel dicht bij het doel van de bezoekers, maar 0-0 was de meer dan logische ruststand.

Na de pauze tapte Oostende uit een ander vaatje en zorgde het voor meer dreiging. Iets na het uur ging de bal op de stip na een trekfout van Marcq op Musona, tot overmaat van ramp kreeg Marcq bij die fase ook zijn tweede gele kaart. Siani zette de strafschop feilloos om, Charleroi stond 1-0 achter én was een mannetje kwijt.

Na de 1-0 kwam het Weireldploegsje dicht bij de dubbele voorsprong, de poging van Antunes werd echter van de lijn weggehaald. Aan de overzijde botste Tainmont nog op doelman Dutoit. Er kwam geen ‘Mazzu time’ meer, na de stuntzege op Anderlecht leed Charleroi schipbreuk in Oostende.

Eerder zondag kwamen AA Gent en Anderlecht allebei niet tot scoren in de topper in de Ghelamco Arena, maandag (18 uur) ontvangt Club Brugge nog Zulte Waregem. In de stand heeft leider Anderlecht 42 punten. Eerste achtervolger Gent staat op vijf punten (37), daarna volgen Club (35), Charleroi (33), Oostende (31) en Essevee (29).

Partner Content