Akhisar Belediyespor

© VI Images / Gerrit van Keulen

tactiek

Safet Susic werd pas begin 2018, enkele weken na zijn ontslag bij Alanyaspor, aangesteld in Akhisar en loodste de club vijf maanden erna naar een eerste prijs, maar bevestigen blijkt moeilijk. Zijn team staat na een handvol matchen pas 17e, scoort amper en tot overmaat van ramp zijn drie aanvallers – Daniel Larsson, Ioan Hora en Jeremy Bokila (ex-Zulte Waregem) – Europees niet speelgerechtigd. De Bosnische T1 vertrekt van een 4-2-3-1, maar houdt van roteren. In zijn verdediging is alleen het centrale duo YumluOsmanpasa zeker van een basisstek, op rechts wisselen Vrsajevic en Ceviker elkaar af, de linkerflank is na het vertrek van Bayram (Galatasaray) voor Keles. Sissoko is de vaste controleur op het middenveld, met naast hem Ataseven of (de meer aanvallende) Serginho. Ook daarvoor is het wekelijks schuiven met namen: Vural of Lopes op de rechterflank, Josué of Kisa centraal, Regattin of Manu op links. Hélder Barbosa, die na zijn blessure op de openingsspeeldag tegen Besiktas fit geraakt voor het Europees avontuur, is de onbetwiste diepe spits, al scoorde ook de Oekraïense veteraan Seleznov goede punten.

Akhisar Belediyespor

smaakmaker: Hélder Barbosa

Hélder Barbosa: voor altijd een held, sinds hij in de bekerfinale tegen Fenerbahçe de verlossende 3-1 binnen knalde en het provinciestadje voor het eerst Europees voetbal bezorgde. De 31-jarige winger, die met Porto twee titels won en AEK Athene naar de Griekse beker loodste, leek na een jaar woestijnvoetbal in de VAE nochtans fin de carrière, maar verbaasde iedereen.

Akhisar Belediyespor
Akhisar Belediyespor
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content