Akkoord tussen De Boeck en KV Kortrijk nog veraf

© belga image

Zondag weet KVK of het play-off 1 speelt of niet. Daarna moet ook snel duidelijk worden of Glen De Boeck blijft of niet.

Na twee opeenvolgende nederlagen, 0-1 thuis tegen Zulte Waregem en 2-1 op het veld van Club Brugge, is KV Kortrijk van de vijfde naar de achtste plaats gezakt. Maar nog altijd maakt het kans op deelname aan play-off 1. Om alsnog zesde te worden, moet het zondag op de laatste speeldag van de reguliere competitie zelf thuis winnen van Charleroi en mogen Standard (naar Oostende) en Antwerp (naar Anderlecht) niet winnen.

Maar ook als KVK zich niet voor play-off 1 weet te plaatsen, kan het tevreden zijn met de resultaten sinds de trainerswissel begin november. Op dat moment telde het 11 punten (na 14 wedstrijden), intussen zijn het er 39 (na 29 wedstrijden). De intentie is dan ook absoluut om met de vernieuwde technische staf verder te gaan, zeker ook omdat de club sukkelde met de evenwichtige samenstelling van zijn trainersstaf sinds Marc Coucke drie jaar geleden Yves Vanderhaeghe kwam wegkopen en die zijn drie assistenten naar KV Oostende meenam.

Intussen bleek wel al dat de financiële eisen van Glen De Boeck niet te vergelijken zijn met zijn huidige, eind dit seizoen aflopend contract én dat ze ook veel hoger liggen dan wat KV Kortrijk zijn hoofdtrainers pleegt te betalen. In de komende weken zal moeten blijken of er niettemin een akkoord mogelijk is. In elk geval: KVK verwacht van een coach dat hij meedenkt binnen de mogelijkheden van de club.

Mocht KVK toch weer de trainersmarkt op moeten, omdat in de vervolgonderhandelingen met De Boeck vraag en aanbod te ver uit elkaar blijven liggen, dan zal het ongetwijfeld ook volgen wat er in Oostende met Adnan Custovic gebeurt nu Hugo Broos daar de sportieve baas is geworden. Al toen de Bosniër drie jaar geleden als assistent met Vanderhaeghe naar KVO vertrok, zag het in hem een toekomstige hoofdtrainer van de club. Vorig jaar polste het hem trouwens al voor een terugkeer.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content