De European Club Association beloonde de Buffalo’s met een Europese prijs voor hun maatschappelijk engagement.

Midden mei ontving community manager Wim Beelaert van eerste minister Charles Michel de Pro League+Goldprijs, de trofee voor de beste werking van België in 2018. Begin vorige week kreeg het community project van KAA Gent – eigenlijk een publiek-private samenwerking tussen de club, de lokale overheden (de stad en haar OCMW-dienst) en de eigen supporters – ook Europees erkenning.

In Kroatië pronkten directeur communicatie Patrick Lips en Beelaert aan de zijde van Juventusvoorzitter Andrea Agnelli. De Italiaan overhandigde namens de European Club Association (ECA), de belangenvereniging van Europese topclubs, de prijs voor het beste Community en CSR-project (CSR= corporate social responsability). De manier waarop ze bij de KAA Gent Foundation de buurt Nieuw Gent-Steenakker, een volkswijk vlak naast de Ghelamco Arena, omvormden tot een levendige buurt oogstte veel lof.

‘Dit was een van de hoogtepunten in mijn 27-jarige carrière bij de club’, vertelde Lips. ‘Zeker als je van Real Madridvoorzitter Florentino Pérez te horen krijgt dat hij onder de indruk is van onze groei. Tien jaar geleden – toen ook de ECA opstartte – stond ook de communitywerking nog in de kinderschoenen. Nu mochten we op het podium als winnaar tussen namen als Chelsea, Arsenal, Real Madrid en PSV. Echt schitterend. Alle verdiensten gaan naar Wim Beelaert en zijn team. Hij liet dit initiatief uitgroeien tot een perfect geoliede machine, met vijf medewerkers en nog twee losse krachten. Vooral de integratie van die buurt en de verschillende activiteiten, zoals een eigen wijkhuis Bij Pino, zorgt voor dynamiek en enthousiasme. In totaal gaat het om een veertigtal projecten. De Foundation was vroeger een fait divers, maar groeide ondertussen uit tot een belangrijke pijler van onze club. Vroeger spraken we over 500 euro, nu al snel 500.000 euro. De verankering tussen club en stad is nu zeer sterk voelbaar. Wij geven graag iets terug aan de gemeenschap.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content