Custovic blijft (voorlopig) T1 van Oostende

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

KV Oostende staat niet langer allerlaatste, maar de proefperiode van Adnan Custovic loopt gewoon door.

Na een 1 op 21 werd Yves Vanderhaeghe doorgestuurd in de Versluys Arena, zijn assistent Adnan Custovic loodste KV Oostende naar de volgende ronde van de beker van België en pakte op bezoek in Genk en Kortrijk 4 op 6. De Bosniër was in de Kortrijkse kleedkamer door het dolle heen en zag zijn overwinningslied (I Believe I Can Fly van R. Kelly) viraal gaan. Hij had, zo dacht hij, punten gescoord om definitief T1 te worden, maar zijn bazen hulden zich in stilzwijgen.

‘Ik zeg er niets over’, klonk het bij Luc Devroe in de catacomben van het Guldensporenstadion. Ook Custovic hoopte op witte rook en belde van op de spelersbus naar zijn technisch directeur, die op vakantie zou vertrekken en meldde dat er voorlopig niets verandert. De drie punten waren binnen, maar het bij momenten sprankelende voetbal van de voorbije twee seizoenen hadden plaatsgemaakt voor cynisch realisme: de 4-2-3-1 werd door Custovic omgeturnd in een 5-3-2, waarin Nicolas Lombaerts twee snellere centrale verdedigers naast zich kreeg en in een zetel kan voetballen. Spelers met wie Vanderhaeghe geregeld botste – Andile Jali, Knowledge Musona en Zarko Tomasevic -, voelen zich onder Custovic opnieuw belangrijk en namen de ploeg na een vroege achterstand op sleeptouw, kunstenaar Franck Berrier en Zinho Gano graaiden de volle buit mee. ‘Adi mag verder doen’, klonk het bij de spelersgroep. Nu nog de baas overtuigen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content