FC Krasnodar

© BELGAIMAGE

tactiek

Voor mooi en opwindend voetbal moest je de voorbije jaren in Krasnodar zijn. In Rusland staan Byki, de Stieren, bekend als de best voetballende ploeg van de competitie en ze eindigen steevast in de top vijf wat betreft het aantal gescoorde doelpunten. Door de verkoop van goaltjesdief Smolov aan Lokomotiv Moskou – de Russische international was goed voor 52 competitiedoelpunten in drie seizoenen – blijven er met Ari en Ignatjev slechts twee echte spitsen over. Maar Krasnodar is niet van plan om zijn filosofie te veranderen. De nummer vier van vorig seizoen voelt zich ongemakkelijk als het de bal niet heeft en trekt vanaf minuut één in het offensief. Meestal in een 4-1-4-1-systeem dat vlot omgebouwd kan worden naar een 4-2-3-1. De flankspelers zijn razendsnel, de middenvelders duiken vrank en vrij de ruimte in en jongens als Wanderson, Claesson, Gazinski en Cueva kunnen met een flits een match doen kantelen. In de dug-out is de 34-jarige trainer Moerad Moesajev de rijzende ster. Al is assistent Fomenko op papier hoofdcoach omdat Moesajev niet in het bezit is van het UEFA Pro Licence-diploma.

FC Krasnodar

smaakmaker: Christian Cueva

De kleine Peruaanse international kwam voor een recordbedrag van 8,5 miljoen euro over van São Paulo en is bij Krasnodar aan zijn vijfde buitenlands avontuur toe. Hij stond drie keer in de basis in de groepsfase van het WK. Met dure aankopen als die van Cueva wil Krasnodar eindelijk de Champions League in.

FC Krasnodar
FC Krasnodar
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content