Er is iets grondig mis met het wielrennen. Neem nu het geval Froome. Die man zet uitzonderlijke prestaties neer dankzij de medicatie die hij mag innemen omdat hij astma heeft. Maar een mens die astma heeft, zou een verbod moeten krijgen om zulke inspanningen te leveren. Hij is per slot van rekening een ziek mens. Ik twijfel echt aan het feit dat Froome een echte astmalijder is. Ik baseer mij op het feit dat mijn pa een astmalijder was, een echte. En hij moest het nooit in zijn hoofd halen om aan wielrennen, voetbal of welke veel inspanning eisende sport deel te nemen. Dat was gewoon onmogelijk voor hem.

De oorzaak van de vele overwinningen ligt hem bij mij aan het feit dat Froome geen echte astmalijder is die dankzij de medicatie die hij ongestraft mag innemen een stapje voor heeft op de andere renners, die van druggebruik of gebruik van verboden middelen beschuldigd zouden worden indien zij die medicatie zouden gebruiken tijdens een wielerwedstrijd. Men zou Froome toch eens ernstig mogen onderzoeken om de ware aard van zijn ziekte te kennen. Zou het geen meesterlijke plantrekkerij zijn? Mij zou zoiets niet verbazen. Uitzonderlijke prestaties vragen om uitzonderlijke middelen om die uitzonderlijke prestaties te kunnen verwezenlijken. Een mens die geneesmiddelen inneemt, zou niet mogen in aanmerking komen om deel te nemen aan officiële sportwedstrijden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content