GNK Dinamo Zagreb

© BELGAIMAGE

TACTIEK

Eerste seizoen zonder invloed op het beleid van de tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar veroordeelde en naar Bosnië gevluchte manager Mamic. Het grote verschil is: naast al zijn jong talent trok Dinamo nu ook ervaren spelers aan zoals de verdedigers Théophile-Catherine (28), Leovac (30) en Dilaver (27). De ploeg lijkt daardoor beter gewapend voor Europees voetbal dan andere jaren. De internationaal ervaren coach Bjelica kiest doorgaans voor een 4-1-4-1-bezetting en durft offensief te spelen. Hart van de ploeg is aanvoerder en defensieve middenvelder Ademi. Het middenveld is het sterkste onderdeel met in de breedte veel kwaliteit en ook nog het aanstormende talent Olmo als blikvanger. In de spits loopt met de Zwitserse international Gavralovic iemand die de goal weet staan en met zijn ervaring, persoonlijkheid en veeltaligheid belangrijk is voor de cohesie van het team. Nog een kenmerk van het post-Mamic-tijdperk: de supportersboycot is voorbij. Tegen Young Boys Bern, in de CL-play-offs, waren er zo’n 30.000 fans. Terwijl er voorheen zelfs voor een CL-poulewedstrijd tegen Arsenal niet eens de helft kwam opdagen.

GNK Dinamo Zagreb

SMAAKMAKER ; DANI OLMO

Komt van FC Barcelona. Was er aanvoerder van de U16 toen hij naar Dinamo Zagreb. Brak er links op het middenveld door als rechtsvoetige, met 15 goals en 14 assists in 68 selecties. Ook in de voorbije CL-kwalificatiewedstrijden goed voor een goal en twee assists. Wacht op een selectie voor de Spaanse U21. De Kroatische bond ligt op de loer.

GNK Dinamo Zagreb
GNK Dinamo Zagreb
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content