Voor het eerst sinds speeldag 4 staat Antwerp niet meer in de top zes, maar de neo-eersteklasser is nu vooral bezig met zijn organigram.

Tiende stond Antwerp toen het op zaterdag 19 augustus 2017 met een 4 op 9 naar KV Mechelen reisde. De Great Old won er met 1-2, versloeg een week later KV Oostende met 3-4 en zou niet meer uit de top zes verdwijnen. Tot vorige zaterdag: de 0-0 tegen datzelfde Oostende, gecombineerd met de andere resultaten duwde Antwerp voor het eerst weer weg uit play-off 1. Vrijdag, in Genk, kan het tegen een rechtstreekse concurrent die plaats opnieuw opeisen. In het andere geval is het scherprechter spelen in de degradatiestrijd (op 3 maart komt Eupen naar de Bosuil) en werken aan volgend seizoen.

Op dat vlak kan er volk bij in het organigram, hoor je intern. De sportieve cel – op dit moment aangestuurd door Luciano D’Onofrio in samenwerking met Sven Jacques – kan iemand gebruiken. De commerciële cel ook. Voor de opvolging van het infrastructurele is Peter Onkelinx (ex-STVV) recent aangeworven, hij moet de verdere uitbouw van de Bosuil coördineren en de nieuwe tribune exploiteren. Een algemeen manager wordt ook nog gezocht, om de dagelijkse leiding van de club op te nemen. De voorbije weken viel de naam van Herman Van Holsbeeck. Die is bevriend met Luciano D’Onofrio. Op sportief vlak hebben beiden een andere visie, maar de uitdaging op Antwerp ligt vooral in het afronden van contracten en in de algemene leiding van de club. Misschien kunnen beiden elkaar daar wel vinden.

De vraag die Antwerp zich ook moet stellen is: hoe evalueer je het werk van László Bölöni, die in moeilijke omstandigheden – gesukkel met trainingsinfrastructuur, gesukkel met verbouwingen – met succes de terugkeer naar eerste klasse op sportief vlak leidde. Bölöni is qua aanpak old school, wat af en toe vloekt met de wetenschappelijke aanpak van de rest van zijn staf. Vinden ze voor volgend seizoen een verstandhouding?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content