‘Hopelijk komt er niet meteen een tweede Risi’

© BELGAIMAGE

Kenny De Ketele won tot dusver 12 zesdaagsen. Zijn eerste zege behaalde hij in Hasselt in 2009 aan de zijde van de beste renner aan wie hij ooit gekoppeld werd. ‘Bruno Risi was in die week een beetje ziek, niet top dus, maar nog stak hij erboven uit. Hij was een fenomeen. Hopelijk komt er niet meteen een tweede Risi, want dan valt er voor mij niet veel meer te winnen.’ (lacht)

De Ketele won ook met vier verschillende Belgen een zesdaagse. ‘Moreno De Pauw is een van mijn beste kameraden, met hem rijd ik het liefst van allemaal. Iljo Keisse is natuurlijk de grootste naam. Jasper De Buyst is enorm getalenteerd, maar ik wist van bij het begin dat hij zich ging oriënteren op de weg. Met Gijs Van Hoecke behaalde ik de mooiste zege uit mijn carrière, de wereldtitel. Kiezen tussen die vier kan ik dus niet. Daarom is het gemakkelijk dat ik ooit met Risi gereden heb. Dan kan niemand me kwalijk nemen als ik zeg dat hij de beste was.’ (lacht)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content