Junior Edmilson: geen sprake van vertrek uit Qatar en al zeker niet naar Anderlecht

© Belga Image
Thomas Bricmont

Hoewel het Qatarese kampioenschap erg gezapig is, denkt de ex-Standardspeler niet aan vertrekken.

Junior Edmilson, die naar Qatar is geëmigreerd voor de club Al Duhail en de oliedollars, was tijdens de feestdagen op doortocht in Luik. Hij liep ook even langs op Sclessin om er op 22 december de aftrap te geven van Standard-KV Oostende.

De beste speler van de play-offs van vorig jaar verzeilde door die transfer naar Qatar sinds de zomer in de anonimiteit, maar onlangs dook zijn naam weer op. Er ontstonden wat geruchten door een Instagrampost van zijn makelaar Karim Rafiki die een contract ondertekende, rechtstreeks vanuit Brussel. Zou de foto een aankondiging zijn van de overstap van Edmilson naar Anderlecht, een gerucht dat al maanden de ronde doet en vooral wordt gevoed door de naasten van de familie Edmilson?

Uiteindelijk verwijderde Rafiki die post en legde hij uit dat hij gewoon bij zijn advocaat in Brussel was geweest voor iets dat niks met de ex-Standardspeler te maken had.

Hij geeft wel toe dat er interesse geweest is van Spaanse en Portugese clubs, maar dat er geen sprake is van een vertrek, en al helemaal niet naar Anderlecht: ‘Hij is daarvoor te zeer gelinkt aan Standard, kijk maar naar het onthaal dat hij van de fans kreeg op 22 december.’

Edmilson tekende in juli 2018 een vierjarig contract van 10 miljoen dollar (2,5 per seizoen) en wees daarbij aanbiedingen af van Porto en Fiorentina. Dan is de financiële armslag van Anderlecht zeker te klein.

‘Junior is erg gelukkig met zijn leven in Qatar en het niveau van zijn club. Op het einde van het seizoen bekijken we eventuele aanbiedingen, niet eerder.’ Een uitleenbeurt aan een Europese club valt dus niet uit te sluiten.

Loopt zijn speler niet het risico om op zijn 24e een deel van zijn kwaliteiten te verliezen door de zwakte van de Qatarese competitie? Rafiki spreekt dat tegen: ‘Het niveau van Al Duhail en de andere clubs aan de top is goed. En door het vooruitzicht van de WK-organisatie in 2022 zou de competitie er alleen maar beter op moeten worden.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content