Lierse hoopt op snelle overname

© BELGAIMAGE

De overname van Lierse zit in de laatste fase, maar het toenemend tekort spoort de kandidaat-overnemers tot extra voorzichtigheid aan.

Met een 1-1-gelijkspel op Beerschot Wilrijk stapten de spelers van Lierse twee vrije weken in. Wanneer ze straks terug aan de slag gaan, hopen ze dat hun lonen voor februari gestort zijn en dat de overname van de club geregeld is. Vrijdag moesten de potentiële bieders hun bod schriftelijk bevestigen.

Hamvraag blijft wat er nog te betalen valt. Geen van de geïnteresseerde kandidaten wil straks meemaken wat Maged Samy tien jaar geleden bij de overname meemaakte: dat er bijkomende lijken uit de kast vallen en er nog extra kosten komen voor de nieuwe eigenaar.

Op dit moment zou het tekort van dit seizoen al tussen de 1,5 en 2 miljoen euro bedragen. De spelers zijn betaald tot en met januari, de bedienden wachten nog op hun loon van januari en hun dertiende maand, de jeugdtrainers kregen niets meer sinds juni en dreigden daarom met een stiptheidsactie, al vonden ze een staking wat te ver gaan. Begin maart zal duidelijk zijn of het tekort nog groter wordt, wanneer de spelers weten of hun loon voor februari gestort is.

De afgelopen maanden kwam er voor het eerst sinds een jaar nog eens geld uit Egypte, want tot de overname blijft Wadi Degla als eigenaar verantwoordelijk voor de betalingen én tekorten. De afgelopen tien jaar zou het in totaal al meer dan 70 miljoen euro geïnvesteerd hebben in Lierse: iets meer dan 50 miljoen in de club zelf, de rest in de Academie en de andere accommodaties.

Ex-Waregemspeler David Nakhid bevestigde maandag nog eens zijn interesse om Lierse over te nemen: ‘Alleen willen we de cijfers grondig bestuderen, om absoluut zeker te zijn dat er nadien geen onaangename verrassingen meer komen. Wat mij betreft, kan in dat geval de overname zo snel mogelijk plaatsvinden.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content