Cristiano Ronaldo: meer geld voor minder goals?

© BELGAIMAGE

Ondanks zijn mindere statistieken blijft Cristiano Ronaldo een loonsverhoging vragen.

Als het over de crisis bij Real Madrid gaat, komt automatisch de naam van Cristiano Ronaldo naar boven. Feit is dat de Portugees dit seizoen niet zijn hallucinante gemiddelde van meer dan 1 goal per wedstrijd haalt. Vorige week werd de berekening gemaakt in de Spaanse pers: in de 27 competitiematchen waarin hij opgesteld werd scoorde hij acht keer. Dat zijn er vijf minder dan op hetzelfde moment vorig seizoen. Het is toch vooral in het offensieve compartiment dat het schoentje wringt, want de Koninklijke had op hetzelfde moment vorig seizoen al elf goals meer gemaakt dan dit seizoen. Ook Karim Benzema en Gareth Bale presteren wisselvallig, maar hun statistieken zijn vergelijkbaar met die van vorig seizoen.

Vreemd genoeg haalt CR7 wél zijn niveau in de Champions League, waar hij met negen doelpunten voorlopig topschutter is. Voor de finale avant la lettre vanavond tegen PSG zullen dus weer alle ogen op hem gericht zijn. En terecht, vindt Cristiano zelf. Want hoewel hij vorige week 33 werd, denkt hij van zichzelf dat hij nog steeds maximaal kan renderen en dat hij geen voetballer op retour is, zeggen bronnen uit zijn intieme kring. Hij erkent wel dat hij op dit moment zijn niveau niet haalt, maar dat wijt hij aan een algemene malaise bij de ploeg.

Vandaar ook dat hij blijft vinden dat hij meer moet verdienen dan de 22 miljoen euro netto per jaar, die hij sinds zijn laatste contractvernieuwing in november 2016 binnenrijft. Toen werd zijn contract ook verlengd tot 2021, het jaar waarin hij 36 wordt. Op dit moment worden er in Europa drie voetballers beter betaald – Messi, Neymar en zelfs Alexis Sánchez – en dat vindt de Portugees niet kunnen. Bij de club achten ze het nu echter niet aangewezen om over een nieuw contract te onderhandelen. Zolang er geen aanbiedingen binnenkomen voor CR7 en de speler zelf niet aangeeft dat hij weg wil, zien ze geen reden om iets te veranderen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content