Recht op antwoord door Patrik De Koster

© BELGAIMAGE

Patrick De Koster is verontwaardigd over uitspraken van Sébastien Siani vorige week in Sport/Voetbalmagazine.

Sébastien Siani luchtte vorige week in Sport/Voetbalmagazine zijn hart. De Kameroenese international, die eind januari van KV Oostende naar Antwerp getransfereerd werd, verklaarde onder meer dat hij menselijkheid miste bij de clubleiding van KVO. Omdat, legde hij uit, die vorige zomer nog 2 miljoen euro transfergeld aan hem wou verdienen toen hij bij Al-Jazira een riant contract kon tekenen en de overgang daardoor niet is doorgegaan. Over de contractverbetering die KVO hem daarna aanbood, zei hij: ‘Over hoeveel spreken we dan denk je? Over 4000 euro bruto?’ Uiteindelijk brak Siani met zijn makelaar. Hij laat zich niet langer vertegenwoordigen door Pascal Guerman van J&S Sportmanagement, het kantoor van Patrick De Koster, maar door Joe Kamga. Omdat hij, vertelde hij, het gevoel kreeg dat hun vriendschap met KVO-sportief manager Luc Devroe maakte dat zij niet hard genoeg zijn belangen konden verdedigen tegenover Devroe. De Koster contacteerde ons om te reageren op de verklaringen van Siani.

‘Blijkbaar is Sébastien vergeten dat wij hem al begeleidden van toen hij nog in de derde klasse speelde, dat we samen een lange, mooie weg aflegden en dat hij geregeld upgrades van zijn contract kreeg uit respect voor zijn prestaties’, aldus De Koster. ‘Mijn medewerker Pascal Guerman stond altijd voor hem klaar, zes jaar lang, ook op privévlak, zelfs bij de geboorte van zijn kinderen. Hij deed nog meer voor Siani dan ikzelf voor Kevin De Bruyne deed! Hoe Sébastien hem nu behandelt, uit geldhonger, getuigt van weinig respect en menselijkheid. Als een club op een bepaald moment neen zegt tegen een transfer, dan is het neen. Als hij mij dan verwijt dat ik niet bepaalde praktijken gebruikte om hem vrij te krijgen zoals dat bij Silvio Proto en Franck Berrier wel is gebeurd, praktijken van wie iedereen vindt dat ze bestraft zouden moeten worden, dan is dat maar zo. Zo ga ik niet te werk. Ik draag zorg voor mijn reputatie en probeer altijd op een correcte manier deals te realiseren, deals waar alle partijen een goed gevoel aan overhouden. Iedereen weet dat ik een goeie relatie heb met Luc Devroe. Bij SV Roeselare en KV Oostende deed ik veel zaken met hem. Maar niet toen hij bij Club Brugge werkte, omdat we op dat moment niet over de profielen beschikten waar hij naar op zoek was. Onderlinge pleziertjes zoals die soms tussen sommige sportief directeurs van clubs en bepaalde makelaars worden gedaan, zijn er tussen ons nooit gebeurd. Ik kan je ook zeggen dat Sébastien van Luc Devroe en Marc Coucke wel degelijk een héél mooi nieuw contract voor liefst drie jaar plus optie op een extra jaar aangeboden kreeg. Maar dat weigerde hij te tekenen, omdat hij toen absoluut naar het buitenland wou. Zo’n financieel voorstel, voor een speler van 31 jaar, getuigt van een enorme erkentelijkheid. Als hij beweert dat ik lieg, dan ben ik bereid alle documenten boven te halen, zodat iedereen kan zien wat hij naast zich neerlegde.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content